10 / 05 / 2024

Toyota üretimi durdurdu

Toyota üretimi durdurdu

Türk otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye üretime bir süre ara verdi. İşte detaylar...



Üretime iki hafta ara verilecek!

Türkiye'nin önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim tesislerinde gerçekleştireceği planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle 14-27 Ağustos tarihleri arasında geçici bir üretim arasına gireceğini duyurdu. Kaliteli üretimi sürekli iyileştirme mantığıyla birleştiren firma, üretim hatlarında yapılacak bakım, onarım ve revizyon çalışmalarıyla ürün kalitesini daha da yükseltmeyi hedefliyor.

Yenilikçi Adımlar: Şarj Edilebilir Toyota C-HR Hibrit Otomobil Üretimi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin büyüme ve yenilikçilik yolculuğu ise sadece üretim arasında yapılan bakım ve onarım çalışmalarıyla sınırlı değil. Firma, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki ilkleri arasına girecek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Yeni Toyota C-HR modeli, Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacak. Aynı zamanda, Toyota Avrupa tesisleri arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika unvanını da taşıyacak.

317 milyon euroluk dev yatırım!

Bu özel projenin hayata geçirilmesi için 317 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirilecek. Bu yatırım, Toyota'nın Türkiye'deki toplam yatırım tutarını 2,3 milyar euroya ulaştıracak. Firma, Sakarya'daki fabrikasında kurduğu batarya üretim hattı sayesinde yıllık 75 bin adet batarya üretebilecek kapasiteye ulaşacak. Bu adım, sadece Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin değil, aynı zamanda Toyota Avrupa'nın elektrifikasyon dönüşümüne öncülük etmesini sağlayacak bir hamle olarak değerlendiriliyor.


Sonuç olarak; Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim tesislerinde yapılacak planlı bakım ve onarım çalışmaları için geçici bir üretim arasına giriyor. Firma, üretim hatlarında gerçekleştireceği bakım, onarım ve revizyon çalışmalarıyla ürün kalitesini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki ilkleri arasına girecek bir proje ile de dikkat çekiyor. Yeni Toyota C-HR modeli, Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacak ve Toyota Avrupa tesisleri arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olma unvanını taşıyacak. Bu yenilikçi adım, firma ve sektör açısından önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

Kötü haberi bu sözlerle verdi: Damacana su 100 lirayı bulabilir

Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 fındık alım fiyatlarını açıkladı


Geri Dön