07 / 05 / 2024

Toyota ve Nissan üretime ara verdi!

Toyota ve Nissan üretime ara verdi!

Japon otomotiv üreticilerinden Toyota ve Nissan, bazı fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldılar. Japonya'da Hinnamnor tayfunu sebebiyle, her iki markanın da Salı gününe kadar üretimi durduracağı duyuruldu.



Japonya'da beklenen Hinnamnor tayfunu, bir çok konuda olduğu gibi ülkedeki otomotiv üretimini de etkisi altına aldı.. Toyota ve Nissan'dan yapılan açıklamalara göre, ülkedeki bazı fabrikalarda üretim bir süreliğine duracak. Toyota'dan yapılan bilgilendirmede, Japonya'nın batısındaki Fukuoka bölgesinde bulunan üç tesiste gece vardiyasının geçici olarak kaldırıldığı açıklandı. Gündüz çalışmalarına devam edecek olan fabrikalarda gece ise üretim tamamen duracak.

Salı günü üretim yeniden başlayacak!

Nissan da, benzer şekilde Fukuoka bölgesinde bulunan fabrikalarında beklenen tayfun sebebiyle üretimi bir süreliğine durduracak. Her iki marka da Salı günü yeniden üretime geçerek normal çalışma koşullarına geri dönecek.

Japon yetkililer beklenen tayfunun risk derecesini 'güçlü'den 'çok güçlü' seviyesine yükseltmişti. Hinnamnor tayfunu nedeniyle Güney Kore'de de bazı tesislerde üretime ara verildiği biliniyor.


Geri Dön