03 / 05 / 2024

Trabzon Aydınlıkevler'e park inşa edilecek!

Trabzon Aydınlıkevler'e park inşa edilecek!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aydınlıkevler Mahallesi'nde yapılacak park alanında incelemelerde bulundu. Genç, Aydınlıkevler Mahallesi'nde park yapımı için ihaleye çıkıldığını belirtti.



Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aydınlıkevler Mahallesi'nde yapılacak park alanında incelemelerde bulundu. Yoğun yapılaşma nedeniyle şehir içinde yeşil alanların çok azaldığına dikkat çeken Başkan Genç, yeşil alan miktarını artırmak için büyük ve küçük çaplı park projeleri hazırladıklarını söyledi.


Aydınlıkevler Mahallesi'nde park yapımı için ihaleye çıkıldığını belirten Başkan Genç, "Yoğun yapılaşma nedeniyle mahallelerde soluklanabileceğimiz, çocuklarımızın eğlenebileceği, yöre sakinlerinin oturacağı, dinleneceği ve sohbet edebileceği alanlar azaldı. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar için araştırmalar yaptık. Her zaman yeşili artıracağımızı söyledik. Bunun gereği olarak da Aydınlıkevler Mahallesi’nin arasında bulunduğu bazı mahallede park alanlarını belirledik. Mahalleleri daha yaşanabilir hale getireceğiz. 1200 metrekare alanı oturma ve oyun gruplarıyla çok güzel bir dinlenme alanı haline getireceğiz. Daha sonra da Çukurçayır, Kanuni, Konaklar ve Pelitli ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.


PARKLARI KORUYALIM


Parkların korunması için uyarılarda bulunan Başkan Genç, parkların bütün vatandaşların ortak malı olduğunu ifade etti, oturma gruplarının, araç ve gereçlerin koruması için bütün vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Ahmet Metin Genç, " Parklar hepimizin malı. Parkların birinci hamisi vatandaşlarımızdır. Bu iş sadece zabıtayla olacak bir iş değil. Bu bilincin vatandaşlarımda da oluşması gerekiyor. Özellikle parkların temiz tutulması, herkesin istifade ettiği park araç ve gereçlerine zarar verilmemesi her vatandaşımızın görevidir. Vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum” dedi.

 


Hürriyet


Geri Dön