29 / 04 / 2024

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesi yayınlanan bir rapora göre dünyanın en zengin beş iş insanının serveti 3 senede yüzde 114 arttı. Ancak diğer taraftan 5 milyar insan yoksullaştı. İşte raporda ortaya çıkan o veriler...



Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesi İngiliz sivil toplum kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının servetinin 2020 yılından bu güne yüzde 114 yükseldiğina ve bu kapsamda beş milyar insanında yoksullaştığına dikkat çekti. Dünyanın en zengin beş iş insanının servetlerini 2020'den bu güne saatte 14 milyon dolar artırdı ve 405 milyar dolardan 869 milyar dolara yükseltti. 

Oxfam, dünyanın ilk trilyonerine sadece on sene içinde sahip olabileceğini, yoksulluğun sona ermesinin ise iki yüzyıldan daha çok zaman alacağını öngörüyor.

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu raporda, mevcut eğilimler devam ederse, dünyanın on sene içinde ilk trilyonerine sahip olacağının, fakat yoksulluk 229 sene daha ortadan kaldırılamayacağının altı çizildi. 

Oxfam'ın İcra Direktörü Amitabh Behar, şirketlerin son 3 senede zenginleşmesinin ve küresel yoksulluğun bu kadar artmasının nedenine ilişkin konuştu ve Şirketler, işçileri sıkıştırarak, vergiden kaçarak, devleti özelleştirerek ve iklim çöküşünü teşvik ederek, sonsuz serveti ultra zengin sahiplerine akıtıyor. Ancak aynı zamanda gücü aktarıyorlar, demokrasilerimizi ve haklarımızı baltalıyorlar" açıklamasında bulundu. 

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Amitabh Behar, hiçbir kurumun ve bireyin, ekonomiler ve yaşamlar üzerinde bu kadar etkisi olmaması gerektiğine, kimsenin milyar doları olmaması gerektiğine dikkat çekti. 

Behar, söz konusu açıklamasında dünya çapında insanların güvencesiz ve güvensiz işlerde çoğunlukla asgari ücret karşılığında daha çok ve daha uzun sürelerde çalıştığının altını çizdi. 

Oxfam'ın İcra Direktörü Amitabh Behar, konuya ilişkin açıklamasını "Yaklaşık 800 milyon işçinin ücretleri enflasyona ayak uydurmakta başarısız oluyor ve son iki senede 1,5 trilyon dolar kayıp yaşadılar; bu, her işçi için yaklaşık bir aylık (25 günlük) ücret kaybedilmesine eşdeğer durumda" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 


Geri Dön