26 / 07 / 2024

Tropik fırtına nasıl etkileyecek? İnşaatlar dikkat!

Tropik fırtına nasıl etkileyecek? İnşaatlar dikkat!

Türk Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, tropik fırtınayla ilgili uyarılarda bulundu. Kadıoğlu, inşaat sahiplerine malzemelerini dışarıda bırakmaması konusunda seslendi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türk Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteorolojinin uyarısını yaptığı tropik fırtınayla ilgili konuştu. Kadıoğlu, ilçede yaşayan insanların alabileceği tedbirleri anlattı.

Hürriyet'ten Kazım Ataer'in haberine göre, fırtınanın İstanbul'dan Antalya'ya kadar etki edeceğini söyledi. Kadıoğlu, 'Kıyıdaki teknelerin karaya çekilmesi gerekiyor. Gündelik hayatınızı fırtınanın olmadığı saatlere göre ayarlayın. Çatılar önemli bir problem oluşturabilir. Balkonda eşya bırakmayın. Özellikle dışarıda bırakılan eşyalar fırtınanın etkisiyle zarara yol açabilir' açıklamasında bulundu.

İnşaat sahiplerini uyaran Kadıoğlu, "Su baskını tehlikesinin yanı sıra, tabela ve ağaçlar da etkilenebilir. İnşaat sahipleri mutlaka ama mutlaka dışarıda kalas, tuğla gibi malzemelerini bırakmamalı'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön