02 / 05 / 2024

Trump'ın azil süreci piyasaları nasıl etkileyecek?

Trump'ın azil süreci piyasaları nasıl etkileyecek?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Trump'ın azil süreci piyasaları nasıl etkileyecek?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Trump'ın azil süreci piyasaları nasıl etkileyecek?” başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Trump ın azil süreci piyasaları nasıl etkileyecek?

1) ABD Başkanı Donald Trump BM'de yaptığı konuşmada uzun süredir ABD'de Evanjelikler-Siyonist ittifakı ile küreselcilerin savaşı gün yüzüne çıkardı. Trump karşılarında yer alan küreselci kesimi yeneceklerini açıkladı.

2) Trump'ın açıklamasının ardından Demokrat partililer Trump'ın azli için düğmeye bastı. Bahane sudan. Ama önemli değil. ABD kendi içinde birbirine düşmüş oldu.

3) Trump'ın köşeye sıkışan kediden hiç bir farkı kalmamıştı. FED faiz indirmiyordu. Küreselcilerin organize ettiği Çin içerden ve dışardan ABD'yi sarmıştı. ABD'nin kaybedeceği bir şey kalmadı. ABD'nin resesyona girmesi kaçınılmazdı. Trump resesyon sürecinde girdiği seçimi de kesinlikle kaybederdi.

4) Bu gelişmeler karşısında küreselciler/FED geri adım atarsa iki önemli gelişme olur.
a) ABD dolarında devalüasyon yapılır.
b) Çok sert faiz indirimine gidilir. Negatif faiz bile gündeme gelir.

5) FED'in patronları da Trump ve arkasındaki cephe için savaş kararı alırsa bu kez FED'in faiz artırımına gitmesi gündeme gelir. Piyasaya geçen hafta başlattıkları para enjekte etmeyi bırakırlar. Dolar daha değerli hale gelir.

6) Muhtemelen FED'in patronları geri adım atacak. Kısa vadede geri çekiliyor gibi yapacaklar. Uzun vadede zaten ABD'yi bitmiş olarak görüyorlar.

7) Böyle dönemlerde altın güvenli liman olarak yine ön plana çıkar.

8) Bitcoin ve diğer sanal/kripto paralar için ise bir şey demek zor. Dün Bitcoin 10 bin doların üzerinde seyrederken birden çakıldı.

İnternet yatırımda neleri değiştirdi?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön