20 / 05 / 2024

Trump’ın başı dertten kurtulmuyor! Şimdi de 1,6 milyon dolar para cezası!

Trump’ın başı dertten kurtulmuyor! Şimdi de 1,6 milyon dolar para cezası!

ABD’nin sansasyonel haberlerle gündeme gelen eski Başkanı Donald Trump’ın şirketler grubuna mahkeme tarafından tam 1,6 milyon dolar para cezası verildi.



KREDİ VE İHALE ALMADA GÜÇLÜK YAŞAYABİLİR

Bu cezayı Trump Şirketler Grubunun kolayca ödeyebilecek durumda olduğu, ancak ağır suç mahkumiyeti nedeniyle, bundan böyle kredi ve ihale alma imkanlarının kötü etkilenme ihtimali bulunduğu belirtiliyor. Bu davadan nedeniyle, Trump veya aile üyelerinden başka birisine ceza verilmesi ise beklenmiyor.

BAŞKA BİR SORUŞTURMA DAHA VAR

Bu arada, New York Başsavcısı Letitia James tarafınoan, Donald Trump, en büyük üç çocuğu ve üst düzey şirket yöneticileri hakkında, "Trump Organization isimli şirkete bağlı gökdelenler ve golf sahaları gibi varlıkların değerinin 10 yıldan fazla süredir finansal tablolara yanlış yansıtıldığı ve vergi kaçırıldığı" iddiasıyla açılan 250 milyon dolarlık ayrı bir soruşturma da sürüyor.

Trump’ın başı dertten kurtulmuyor! Şimdi de 1,6 milyon dolar para cezası!

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI?

Trump'ın şirketlerindeki iş uygulamaları, kayıt dışı ikramiyeler, emlak değerlerinde muhtemel sahtekarlık, vergi ödemelerinde usulsüzlük gibi konular hakkında, 2018’de Manhattan Bölge Savcılığı, inceleme başlatmıştı.

Başsavcılık incelemesinde, 2 yıldan çok süren soruşturma kapsamında toplanan deliller üzerinden cezai dava açılıp açılmayacağına karar verilmesi için jüri oluşturmuş, jüri de davanın açılması yönünde karar vermişti.

2022 yılında tam 3,5 milyon gayrimenkul satıldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön