06 / 05 / 2024

Tufan Arkayın kimdir?

Tufan Arkayın kimdir?

Mimar Tufan Arkayın kimdir? Mimar Tufan Arkayın bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Tufan Arkayın, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte yanıtı..



Tufan Arkayın kimdir?

Tufan Arkayın, 1955’de İzmir’de doğdu. 1980’de Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Birçok dergi ve yayın organında karikatürleri yer aldı. 


Katıldığı yurtiçi ve yurtdışı yarışmalardan birçok ödül kazandı. Resim ve heykel çalışmaları olup, fotoğraf sergileri de açmaktadır.


1993’de İzmir’de kurmuş olduğu ARKAYIN Mimarlık bürosunda çalışmalarına serbest mimar olarak devam etmektedir. Tasarımını yaptığı Özel Konut, Siteler, Endüstriyel Yapılar, Otel ve Tatil Köyleri, Çarşı ve Ticaret Merkezleri, Eğitim Yapıları, Kentsel Tasarım İç Mekan ve Çevre Düzenleme projeleri  İzmir  ve çevresi ile Türkiye’nin bir çok ilinde uygulanmıştır ve uygulanmaya devam etmektedir. 


İzmir Serbest Mimarlar Derneği Üyesi olan A. Tufan Arkayın İzmir Mimarlar Odası Yönetim Kurulunda üç dönem kurul üyeliği yapmıştır.



Geri Dön