18 / 07 / 2024

Tugay Köstekçi: Yatırımcıları misafir olarak ağırlıyoruz!

Tugay Köstekçi: Yatırımcıları misafir olarak ağırlıyoruz!

Plus Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığımın genç ve başarılı sahibi Tugay Köstekçi, gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda yürüttükleri çalışmaların detaylarını siz okuyucularımızla paylaştı...




Plus Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığının başarılı sahibi Tugay Köstekçi merak edilenleri yanıtladı...


O Sizi tanıyabilir miyiz ? 

1987 doğumluyum. Çeşme'de doğdum, büyüdüm. Çocukluğumdan beri babamın da inşaat sektöründe olması nedeniyle hep bu işe yakındım. Aynı zamanda bu alana merakım da vardı. Satılık ya da kiralık bir evin ya da arsanın önünden geçsem bende merak uyandırırdı, fiyatlarını merak ederdim. Bu merağım babamın da yardımlarıyla ve ticarete olan ilgimle birlikte mesleğe dönüştü. 


O Plus Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı kurulduğu günden bu yana ne gibi çalışmalar gerçekleştirdi? Çalışma alanınız hakkında neler söylersiniz? 

İnşaat sektöründe oldukça eskiyiz. Babam Cemal Köstekçi 1980 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet yürütüyor. Gayrimenkul satışı ise benim yürüttüğüm bir iş. İnşaat bilgimiz gayrimenkul sunumlarında çok işimize yarıyor. Bir gayrimenkulu gösterdiğinizde herşeyiyle bilgi vermiş olmuyorsunuz. İnşaat tecrübemiz de bu konuda devreye giriyor. Hem kendi yaptığımız inşaat projelerini hem de Çeşme'ye yatırım yapan müteahhit firmalarının gayrimenkul satışlarını gerçekleştiriyoruz. Tabii ki bunun yanı sıra yazlıkçıların ikinci el gayrimenkul satışlarını da gerçekleştiriyoruz. Çeşme ve İzmir'de portföyümüz oldukça geniş. Özellikle arsa ve yazlık satışlarında ve yatırım amaçlı satışlarda kişileri doğru yönlendirmek için çalışıyoruz. 


O Sizi diğerlerinden ayıran özellikleriniz ve farklı yönleriniz neler? 

Bence. Çeşme'ye gelen yatırımcıları müşteri olarak görmememiz en önemli ayrıcalığımız. Yatırımcıları misafir olarak ağırlıyoruz. Bu durum belki de Çeşme'de yaşamamızdan kaynaklanıyor. Ayrıca bana göre. ticaret sadece al-sat' demek değil. Alışveriş, doğru bilgi, doğru yatırım ve karşılıklı güven içerisinde gerçekleşmeli. Biz de bunu ilke edinerek çalışmalarımız yürütüyoruz. Çeşme'ye yatırım yapmak isteyenlere doğru hamleyi yaptırmak en önemli hedefimiz. Çünkü Türkiye'nin cenneti olan Çeşme'de hem kazanmak hem de kazandırmak bizim için mutluluk verici. Dolayısıyla Çeşme aşkıyla yaşayan bir Çeşmeli olarak buraya yatırım yapacak ve burada ikamet edeceklerin de mutluluğu bizim için önemli... 


O Dünyada ve Türkiye'de gayrimenkul sektörünün şu anki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu alanda öne çıkan trendlerden bahseder misiniz? 

Gayrimenkul sektörü gündeme çok bağlı bir sektör ve özellikle yazlık yerlerde ülke ekonomisinin artı ve eksilerinden cok çabuk etkilenebiliyor. Çünkü insanlar ekonomik duruları bozulduğunda ilk olarak yazlıklarını satışa çıkarmayı düşünürler ve bu da arz- talep meselesi haline geliyor. 

O Gelecek döneme ilişkin plan ve hedefleriniz neler? Sizi ne gibi çalışmalar içinde göreceğiz?

Yaptığımız işi ciddiye alıyoruz. Gelecekte de hem inşaat alanında hem de emlak alanında başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu alanda faaliyet göstermeye devam edeceğiz... 


Diva


Geri Dön