04 / 07 / 2024

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.



Son bir yıl içerisinde yükselen konut fiyatlarına bir darbe de dolardan geliyor. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş devam ederken, uzmanlar konut arzının artmamasının fiyatları yukarı doğru taşıdığını ve son dönemde artan dolar kurunun da fiyatları aynı yönde tetikleyeceği konusunda uyarı yapıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, “Dolarda yaşanan yükselişle birlikte özellikle burada oluşacak bir nakit çıkışının gayrimenkul piyasalarına döneceği görüşündeyiz. Ayrıca kredilerin normalleşmesi ile birlikte yine fiyatlarda reel artışlar olacağını da belirtmek isterim” ifadesini kullandı.

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRALARI ARTIRABİLİR

Kamuoyunda kentsel dönüşümle birlikte konut fiyatlarının da düşeceği yönünde bir beklenti olduğuna dikkat çeken Aydoğan, “Biz kentsel dönüşüm ile konut fiyatlarının düşmeyeceğini söylüyoruz. Deprem riskine karşı yapılan kentsel dönüşüm önemli bir konu. Ancak konutta yaşanan kira probleminin ateşini daha da artıracaktır. Kentsel dönüşüm birçok yerde çok daha fazla konut yapılabilmesi olarak düşünülmemeli. Birçok avantajlı bölgede zaten dönüşüm gerçekleşti. Bu aşamadan sonra dönüşecek yerlerde yeni konut stoğu yerine daha çok yenileme örneklerini göreceğiz” diye konuştu.

 


Geri Dön