09 / 05 / 2024

TÜİK enflasyonu yine sokağın gerisinde! Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

TÜİK enflasyonu yine sokağın gerisinde! Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere bakılırsa enflasyon düşüş trendi içerisinde ancak sokaktaki enflasyon daha yüksek. Uzmanlar, TÜİK verilerinin memur ve emeklilere yapılacak temmuz zammı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor.



YÜZDE 46 ZAM YAPILMALI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da bu rakamları baz alarak sosyal medya hesabı üzerinden temmuz ayında memur ve emeklilere yapılması gereken zam oranını açıkladı. Erdursun, ENAG enflasyonu verilerine göre, SSK, Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra memur ve memur emeklilerine temmuz ayında yapılması gereken zam oranlarını hesapladı. Erdursun’un yaptığı hesaplamalara göre, ENAG verilerinin dikkate alınması halinde temmuz ayında emekli ve memurlara yüzde 46,18 oranında zam yapılması gerekiyor. TÜİK verileri dikkate alınırsa ise yapılacak zam oranı yüzde 25,06 seviyelerinde kalıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön