Tüketiciler Birliği ev sahiplerini uyardı: Perde takın!
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ev sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. İşte merak edilen detaylar!
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, ev sahiplerinin dikkat etmediği bazı noktaları aydınlattı. Dolandırıcıların boş gördükleri evlerin çilingir ile açtıklarını ve ev sahibinin bilgisi olmadan başka birine kiraladıklarını dile getiren Şahin dolandırıcılar hakkında şunları söyledi;
“Olay bir ev sahibi ve kiracı anlaşmasından çok asayiş problemine dönüşmeye başladı. Yani öyle bir gözü karalık var ki kendine ait olmayan bir evi bir başkasına kiraya verme cesaretini gösterebiliyorlar. Bu konunun buraya kadar gelmesinin sebebi de boş gördükleri evleri, hemen bir çilingir yardımı ile açıp, başka birine kiraya vermeleridir. Adam evini boş bırakıp gidiyor. 6 ay 1 yıl sonra da evine uğramıyor. Daha sonra bir geliyor ki evinde kiracı var. O kiracıyı da çıkartana kadar mahkeme ile falan uğraşıyor ve gerçekten bu işler uzun bir süreç alıyor. Çünkü mahkemelerin haklı olarak orada oturan kiracıları koruma gibi bir temel bir anlayışları bulunmaktadır. Burada bir suistimal var. Bu suistimalin ortaya çıkması nasıl olur onun bir fizibilitesinin yapılması lazım. Bir kere kira kontratının geçerli olması için Emlakçılar Odasına çok büyük iş düşüyor. Bununla ilgili yasal düzenlemenin mutlaka konmalı. Aksi durumda bu sorunlar yaşanır gider.”
"DOLANDIRICILARIN İŞTAHLARI AÇILIYOR"
Boş olduğu zaman o üçkağıtçıların, dolandırıcıların iştahları açılıyor diyen Mahmut Şahin, Ev sahiplerinin evleri kirada değilse ve boşsa orayı bir perde ile kapatarak, mutlaka dolu göstermeleri gerektiğini belirtti.
Mahmut Şahin, “Yani bir perde ile evlerini kapatmalılar. Çünkü boş olduğu zaman o dolandırıcıların iştahları açılıyor. Orayla ilgili yaptırımlara, uygulamalara başlıyorlar. Ev açtırmakta zaten kolay bir şey, bir çilingir götürüp, 100 TL veriliyor ve iş bitiyor. Çilingire kendini ev sahibi olarak tanıttığında çilingir o durumun sağlamasını yapmıyor ve bu şekilde evi açtırarak, rahatlıkla kiraya veriyor. Ev sahipleri boş evlerini perde ile kapatmalılar. Kira konusunda ise işlerini sağlama alıp, kiracıyla kendileri muhatap olmalılar. Yurtdışında ki vatandaşlar evlerini genelde aracılara ile kiraya veriyor. Bu noktaya dikkat etmeliler. Biz ev sahibi ya da kiracının yanında değiliz. Biz mağdur kişinin yanındayız. Bazen ev sahibi mağdur olmaktadır bazen de kiracı mağdur oluyor. Kiraladığı evi başkasına kiraya verenler var. Öyle bir yetkiyi kontratta almışsan verebilirsin ama eğer ki kontratta böyle bir şey yok ise bu gerçekten doğru da olabilir ama yanlışta olabilir. Bunun önüne geçmenin tek yolu ev sahiplerinin kendilerinin bizzat kiracılarla iletişime geçmeleri veya iletişimde olunan emlakçılarla çalışmalılar” dedi.
Sağlık personeli ne kadar ek ödeme alacak? Yeni düzenleme ile doktor, hemşire maaşı ne kadar arttı?
Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yattı mı?
Ev fiyatları ile beklenilen oldu! Kiracılar rahat bir nefes alacak! İşte detaylar!