30 / 04 / 2024

Tunç Soyer'den İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi!

Tunç Soyer'den İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi verdi. 



'HİÇBİRİNİZ YERİNDEN DE YURDUNUZDA DA OLMAYACAKSINIZ'

Yurttaşların sorularını da cevaplayan Başkan Soyer burada toplam 800 civarında konut yapılacağını ve başka bir yere taşınılmayacağını kaydederek, "Konforlu, kaloriferli evlere taşınacaksınız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin bölge halkının emrinde olduğunu dile getiren Başkan Soyer, "Biz müteahhit değiliz. Bizim bu işte cebimize bir kuruş girmeyecek." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgedeki farklı mülkiyet yapılarına da değinerek, burada tapulular, kiracılar, bir de tapusuz gecekondu sakinleri olduğunu söyledi. Bu grupların hiçbirini diğerinden ayırt etmeden konut sahibi yapacağını söyleyen Tunç Soyer, en kolay tapulular olduğunu söyledi.

Tunç Soyer den İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi!

Yaptığı açıklamada onlarla ilgili hiçbir problem olmadığını söyleyen Tunç Soyer, onlar için zaten müteahhitle anlaşmalarımızı yaptıklarını dile getirdi.

Kiracıları yeni evlerine kiracı olarak taşıyacaklarını dile getiren Tunç Soyer, tapusuz gecekondu sakinlerinin aynı şekilde geçeceğini fakat o evleri satın almak isteyenlerle ayrı protokol yapacaklarını dile getirdi. Ev sahibi olmak isteyenler için de imkân yaratacaklarını dile getiren Tunç Soyer, kiracıların kira öder gibi ev sahibi olacağını dile getirdi. "Sizlerin, kiracıların, tapusuz gecekondu sakinlerinin haklarını da korumak için bir kontenjan ayırdık. Biz 809 hanenin tamamına evini yapıyoruz. Neden Sulukule yaşandı? Orada müteahhitle vatandaşı yüz yüze bıraktılar. Bu can bu tende durdukça sonuna kadar yanınızdayım" dedi.

'HAKKINIZI KİMSENİN GASP ETMESİNE İZİN VERMEM'

İnşaat boyunca hak sahiplerinin kiralarının da karşılanacağını dile getiren Tunç Soyer, mahallede kurulacak bilgilendirme ofisiyle destek verileceğini de dile getirdi.

İzmir Balçova'da gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! İhalesi 2 Aralık'ta!

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!


Geri Dön