29 / 04 / 2024

Tunceli'ye 2014'te 700 milyon liralık ulaşım yatırımı yapılacak!

Tunceli'ye 2014'te 700 milyon liralık ulaşım yatırımı yapılacak!

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte bu yıl ulaşım alanında 700 milyon liralık yatırım planlandığını belirterek, bunun Tunceli açısından Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırım olacağını söyledi...




Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte bu yıl ulaşım alanında 700 milyon liralık yatırım planlandığını belirterek, bunun Tunceli açısından Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırım olacağını söyledi.


Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Şefliğince 2013 yılında asfaltlama, çığ tünelleri uzatma işi, kaldırım, üst geçit ve yol güvenlik önlemleri için yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.


Ulaşım yatırımlarının şehrin gelişmesine ve dışarıya açılmasına vesile olduğunu dile getiren Güner, "Biz halka kucağımızı, gönlümüzü açıyoruz ama halka gönlümüzü, kucağımızı açarken, halkın gönlünü, kucağını da dostlarıyla, akrabalarıyla buluşturmaya çalışıyoruz" dedi.


Vali Güner, 2014 yılının Tunceli için Milat olacağını ifade ederek, Tunceli'yi Elazığ'a bağlayan mevcut karayolunun yeni güzergahında yapacakları 3 şeritli yolun 115 milyon liraya mal olacağını, bu yolun yapılmasının ardından Pertek ilçesinde Keban Baraj Gölü üzerine köprü inşa edilmesi için çalışma yürüteceklerini söyledi.


Tunceli ve Erzincan'da yaşayan birçok vatandaş arasında akrabalık bağı olduğunu belirten Güner, şunları kaydetti:


"Bu çerçevede, yıllardır kangren haline gelmiş olan, kar ve güvenlik sebebiyle halkın çok büyük ıstıraplar yaşadığı Pülümür yolunun Erzincan bağlantısını Tunceli'ye bağlayacak proje de tamamlandı. İhale için her türlü hazırlık yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın himmeti ve talimatıyla Erzincan'ı Dersim'le inşallah buluşturacağız. Bu çerçevede, hem devlet olarak halkımızı kucaklaşmış olacağız hem de halkımızın da akrabalarıyla kucaklaşmasına zemin hazırlayacağız."


Yaklaşık maliyeti 500 milyon lira olan Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun bu yıl yatırım programına alındığını, böylece kentte ulaşım sektöründeki yatırım çıtasının yükseldiğini ifade eden Güner, "Cumhuriyet tarihinden bu yana Tunceli'de, yani Dersim bölgesinde ilk defa bir yıl içerisinde ulaşım sektöründe 700 milyon Türk lirası yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu, bir rekordur, bir milattır. Bu aynı zamanda açılım sürecinin, kardeşlik köprüsünün, gönül köprüsünün de adresidir. Gerçekten samimiyetin ortaya konduğu bir işaret fişeğidir. Bunu da Dersim halkına, Tunceli halkına duyurmak isterim" diye konuştu.


AA


Geri Dön