15 / 05 / 2024

tunceli elazığ arası yeni yol çalışması

tunceli elazığ arası yeni yol çalışması

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte bu yıl ulaşım alanında 700 milyon liralık yatırım planlandığını belirterek, bunun Tunceli açısından Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırım olacağını söyledi...

Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren geliyor!

Türkiye'de ulaştırma alanında çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ-Diyarbakır arasına hızlı tren müjdesini verdi. 

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığ'da 11 arsa satışa çıkarıldı!

Elazığ Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 11 adet arsa için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Satışa çıkarılan arsalar arasında iki adet çocuk parkı olması tepkilere neden oldu.

Elazığ'da depremzedeler için yapılacak konutlar TBMM'de!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler için yapılacak yeni konutların akıbetini TBMM gündemine taşıdı...

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Tunceli'de kesin hasar tespiti çalışmaları başladı!

Elazığ Sivrice'de depremden etkilenen Tunceli'de kesin hasar tespit çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Elazığ Karşıyaka'da 331 konutun yıkım çalışmaları başladı! 

Elazığ Karşıyaka Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra, 6 hektarlık alanda yeni binalar yapılacak...

Doğu Anadolu fay hattında en sigortasız il Elazığ!

Elazığ'da meydana gelen depremde çok sayıda ev yıkıldı. 6.8 büyüklükte depremle sarsılan Elazığ, Doğu Anadolu fay hattındaki 7 il arasında en düşük konut sigortası oranına sahip...

Tunceli'de arazi kavgası: 2 yaralı!

Tunceli'nin Hozat ilçesinde dayı Çetin Yıldız ile yeğeni Engin Güneş arasında arazi anlaşmazlığı çıktı. Kavga sonucunda dayı yeğenini ve eniştesini öldürüp intihar etti.

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

Tunceli'ye doğalgaz müjdesi!

Kentin doğalgaza kavuşturulması için yapılacak çalışmalar için yüklenici firma Akmercan Şirketler Grubu Müdürü Keskin ile Tunceli Valisi ve Tunceli Belediye Başkan Vekili Sonel arasında protokol imzalandı.

tunceli elazığ arası yeni yol çalışması Haberi

tunceli elazığ arası yeni yol çalışması


Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte bu yıl ulaşım alanında 700 milyon liralık yatırım planlandığını belirterek, bunun Tunceli açısından Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırım olacağını söyledi.


Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Şefliğince 2013 yılında asfaltlama, çığ tünelleri uzatma işi, kaldırım, üst geçit ve yol güvenlik önlemleri için yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapıldığını belirtti.


Ulaşım yatırımlarının şehrin gelişmesine ve dışarıya açılmasına vesile olduğunu dile getiren Güner, "Biz halka kucağımızı, gönlümüzü açıyoruz ama halka gönlümüzü, kucağımızı açarken, halkın gönlünü, kucağını da dostlarıyla, akrabalarıyla buluşturmaya çalışıyoruz" dedi.


Vali Güner, 2014 yılının Tunceli için Milat olacağını ifade ederek, Tunceli'yi Elazığ'a bağlayan mevcut karayolunun yeni güzergahında yapacakları 3 şeritli yolun 115 milyon liraya mal olacağını, bu yolun yapılmasının ardından Pertek...