28 / 04 / 2024

Turgay Ciner'in 1 milyar dolarlık servetinde Üsküdar'daki binası yer tutuyor!

Turgay Ciner'in 1 milyar dolarlık servetinde Üsküdar'daki binası yer tutuyor!

Park Holding, Aralık 2010'da Akdeniz Elektrik Dağıtım ihalesini 1 milyar 165 milyon liraya almıştı. Ancak bu ihaleden çekilerek, Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı ortaklığının gerekli finansmanı sağlayamaması sonrasında Boğaziçi Elektrik'e talip ol



375 milyon dolar yatırım yaptığı ve Mayıs 2009'da faaliyete geçen Eti Soda, Park Holding bünyesindeki en büyük şirketlerden. Ciner'in servetinin önemli bir bölümünü ise sahibi olduğu oteller ve Üsküdar'daki holding binası gibi gayrimenkuller oluşturuyor. Taksim Lares Park ve Antalya'daki beş yıldızlı 804 odalı otelinin toplam değeri, 210 milyon dolar civarında. Bünyesinde Haberturk TV, Bloomberg HT TV isimli iki kanal ve Haberturk gazetesini barındıran Ciner Medya grubu için yatırım bedelini, 375 milyon dolar olarak açıklamıştı.

Ciner Grubu'nun halka açık şirketi Park Elektrik üretim Madencilik, 2011'de Siirt ili Sirvan Tarihler Mevkii'nde 50,5 MW güçte bir hidroelektrik santrali kurmak ve işletmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) izin aldı. Ceyhan'da da, 423 MW Kurulu güçte bir doğalgaz çevrim santrali için EPDK'ya başvurdu.

HIZLI OKUMA:
I988'de Anadolu Endüstri Holding'in ortaklarından Osman Yazıcı ile ortak olarak Yazeks'i kurdu.
Gulfstream G550 tipi özel uçağı bulunuyor.
2009'da kurulan Ciner Denizcilik'in her biri 61 milyon dolar olan 163 bin DWT büyüklüğünde Suezmax tanker siparişleri, 2013'ün eylül ve aralık aylarında teslim edilecek.
Turgay Ciner'in yeni gözde sektörü armatörlük. Filosu, dökme yük gemisi ve tankerlerden oluşuyor.

Forbes

 


Geri Dön