07 / 05 / 2024

Turistler için en pahalı ülke İtalya!

Turistler için en pahalı ülke İtalya!

La Repubblica tarafından geçilen haberde, Coldiretti isimli araştırma kuruluşunun Eurostat verilerini temel alarak yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler içersinde turistler için pahalı olanının İtalya olduğu belirtildi



Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, İtalya’da bulunan restoran ve otellerin diğer Avrupa ülkelerine nazaran %10 oranında daha pahalı olduğuna vurgu yapılırken, turistler için en rahat olan ülkelerin başında ise Karadağ’ın geldiği ifade edildi. Bilindiği üzere, gelişmiş bir turizm sektörüne sahip olan Karadağ’daki restoran ve oteller, diğer Avrupa ülkelerindekilerden %37 civarında daha ucuz. Listede turistler için daha ucuz ve rahat olan ülkeler arasında ikinci sırada bulunan Hırvatistan’da otel ve restoran fiyatları %26 daha ucuz olurken, bu oran Portekiz’de %23, Türkiye’de ise %22 oldu.


Turizm konusunda İtalya ile rekabet halinde olan ülkelerde ise fiyatlar Avrupa ortalamalarından bir miktar daha ucuz. Bu ülkelerden Yunanistan’da tatil yapan turistler %12 oranında daha ucuz hizmet alırken, İspanya’da tatil yapanlar ise %9 oranında tasarruf ediyor.


2013 itibariyle sahip olduğu %5 turist oranı ile tıpkı eskiden olduğu gibi yine en popüler turizm merkezi olmaya eden Avrupa’da en çok turist çeken ülke ise İspanya oldu. Yunanistan’ın ikinci sırada yer aldığı listede Malta üçüncü, Portekiz ise dördüncü oldu.


Yeni Mesaj 


Geri Dön