19 / 05 / 2024

Türkiye'de tatil yüzde 22 daha ucuz!

Türkiye'de tatil yüzde 22 daha ucuz!

Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler turizmde yarıştırıldı. Coldiretti araştırma şirketinin Eurostat verilerini baz alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Akdeniz kıyısında bulunan ülkeler arasında turistler için en pahalı ülke İtalya oldu...



Türkiye, turizmde Akdeniz'deki rakiplerine göre yüzde 22 daha ucuz ve rahat tatil imkânı sunuyor.


Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler turizmde yarıştırıldı. Coldiretti araştırma şirketinin Eurostat verilerini baz alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Akdeniz kıyısında bulunan ülkeler arasında turistler için en pahalı ülke İtalya oldu. Balkanlar'ın turizm merkezlerinden Karadağ ise en rahat ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 


EN PAHALISI İTALYA...


Ülkede gelişmiş bir turizm sektörünün yanı sıra restoran ve otellerin diğer ülkelerden yaklaşık yüzde 37 daha ucuz olduğu belirtildi. Ucuz ve rahat ülkeler arasında ikinci sırada yer alan Hırvatistan'da otel ve restoran fiyatları yüzde 26 daha ucuz olurken, krizde zor bir dönem geçiren Portekiz’de bu oran yüzde 23 olarak hesaplandı. Türkiye ise, araştırma sonuçlarına göre, turistlere rakibi ülkelerden yüzde 22 daha ucuz ve rahat bir tatil imkânı sunuyor. Listede pahalılığıyla ilk sırada yer alan İtalya’daki restoran ve otellerin diğer Avrupa ülkelerine göre yüzde 10 daha pahalı olduğuna dikkat çekildi. 


43 MİLYON TURİST GELECEK


Geçen yıl 39 milyon kişiyi ağırlayan Türkiye turizm sektörü yurtdışında yaşayan vatandaşlarla birlikte bu yıl toplam 43 milyon kişiyi misafir etmeye hazırlanıyor. Turizm gelirinin ise 35 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 



Akşam 


Geri Dön