13 / 05 / 2024

Turizm cennetindeki çok tartışılan o kampı İş Bankası satın aldı!

Turizm cennetindeki çok tartışılan o kampı İş Bankası satın aldı!

Turizm bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki kupon arsalar Cumhurbaşkanlığı kararıyla satıldı. İşte o arsalar ve yeni sahipleri...



Sözcü Gazetesi'nde yar alan Erdoğan Süzer imzalı haberde özelleştirme idaresinin elindeki kupon arazilerin satıldığına dikkat çekilirken, Marmaris'te bulunan ve daha önce kiralanma haberleriyle gündeme gelen Maliye Kampı'nın İş Bankası tarafından satın aldığı bildirildi.

MARMARİS, ÇEŞME, DİDİM...

Haberde, seçim öncesi artan para ihtiyacını karşılamak için devletin elindeki son arsa ve araziler de birbiri ardına hızla satılmaya başladığı kaydedildi. Marmaris İçmeler, Çeşme Dalyan, Didim Altınkum, İstanbul Tuzla ve  Ankara  Çayyolu gibi Türkiye'nin en değerli turizm ve yatırım bölgelerindeki kamuya ait arsaların Cumhurbaşkanı kararıyla satıldığı ifade edildi. Satışı onaylanan değerli arsalar arasında 16 yıl önce satış kararı alınıp kapısı memur ve emeklilere kapatılarak çürümeye terk edilen Maliye Bakanlığı'nın Marmaris'teki eğitim ve dinlenme tesisi de yer alıyor. Denize sıfır konumdaki 18 bin 467 m2'lik tesisi 545 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Türkiye İş Bankası'nın satın aldığına işaret edildi.

16 YIL ÖNCE KAPISINA KİLİT VURULDU

Maliye çalışanlarıyla emeklilerinin 16 yıl önce kurayla tatil yaptığı eğitim ve dinlenme tesisi ilk olarak 2006 yılında özelleştirme yoluyla satışa çıkarılmıştı. Haberde yer alan bilgilere göre Marmaris'in en gözde turistik beldesi olan İçmeler'de denize sıfır konumda yer alan ve içerisinde 98 yatak kapasiteli 39 adet tek katlı yapı, restoranlar, spor ve sosyal alanların bulunduğu tesis satışa çıkarılır çıkılmaz kapıları kilitlenip kullanıma kapatılarak memur ve emeklilerin tatil imkanları da ellerinden alınmış oldu. 16 yıl boyunca defalarca ihale düzenlenmesine rağmen tesis satılamamış, kiralanması gündeme gelmiş ve birçok davaya da konu olmuştu. Memur ve emeklilerin mahrum edildiği tesis sonunda harabeye dönerken, bazı alanları da işgale edildi. Tesisteki ağaçların bir kısmı da 2021 yazındaki Marmaris yangınında zarar görmüştü.

KUPON ARSALAR SATILDI

Cumhurbaşkanı kararıyla ayrıca İzmir Çeşme Dalyan'da 2.5 dönüm arsa 31.5 milyon liraya, Sakarya Mahallesi'nde 2.8 dönüm arsa da 55 milyon 150 bin liraya Cerem Elektronik şirketine satıldı. İstanbul Tuzla Tepeören'de 10.3 dönümlük iki arsayı 48 milyon liraya Evren Alkan satın alırken, 4.3 dönümlük arsa 24.5 milyon TL'ye Varyapı'ya, 5 dönümlük arsa da 26.6 milyon liraya Yavuz Doruk tarafından satın alındı. Ankara Çankaya Alacaatlı'daki 49 dönümlük arsanın 38 dönümlük kısmı ise 360 milyon liraya LÖSEV tarafından satın alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön