05 / 05 / 2024

Turizm gelirler hesaplamaları bakanlıklar tarafından incelenecek!

Turizm gelirler hesaplamaları bakanlıklar tarafından incelenecek!

Türkiye'nin turizm gelirlerinin doğru hesaplanıp hesaplanmadığı konusunda somut adım atılıyor. İlgili bakanlık ve birimler bir araya gelerek Türkiye'nin turizm gelirlerini mercek altına aıyor



Uzun süredir tartışılan Türkiye'nin turizm gelirlerinin doğru hesaplanıp hesaplanmadığı konusunda somut adım atılıyor. İlgili bakanlık ve birimler bir araya gelerek Türkiye'nin turizm gelirlerini mercek altına aıyor.


Cari açığın düşürülmesi için çalışmaları hızlandıran ekonomi yönetimi, turizm gelirlerini mercek altına aldı. Hürriyet'ten  Erdinç Çrlikkan'ın haberine göre, Bugüne kadar turizm gelirlerine dahil edilmeyen pek çok harcama kalemi de artık turizm gelirlerine dahil edilecek.


Buna göre turizm gelirlerine havaalanlarının VIP ve CIP salonlarında yapılan harcamalarla marinalardan elde edilecek paylar da eklenecek.  Merkez Bankası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında turizm gelirlerinin cari açığa yansıması ve turist başına ne kadar harcama yapıldığı ortaya çıkacak. Özellikle kur farkının turizm gelirlerine etkisi, uluslararası bilet ücretleri, ayakbastı parası, GSM operatörlerinin roaming gelirleri, dayanıklı tüketim mallarının turizm gelirlerine dahil olup olmaması, paket tur oranlarının güncellenmesi, anketin aylık uygulanabilirliği konusunda ayrıntılı bir çalışma yapılıyor.

Habertürk


Geri Dön