29 / 04 / 2024

Turizm gündemi Afyon'da masaya yatırıldı!

Turizm gündemi Afyon'da masaya yatırıldı!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 4'üncü Dönem 10'uncu Toplantısı, Afyonkarahisar'da masaya yatırıldı. İkbal Termal Otel'de düzenlenen toplantıda termal turizm konusundaki gelişmeler de ele alındı.



TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık başkanlığında düzenlenen toplantıya TÜROFED Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Afyon Kocatepe üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da katıldı. 


Turizm gündeminin değerlendirildiği ve farklı konularda görüş alışverişinde bulunulan toplantıda söz alan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Termal Sağlık Turizmine ilişkin genel bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Solak, Afyonkarahisar'da üniversite-termal otel işbirliği, üniversite hastanesi ile termal otel afiliasyonu konusunda örnek bir model geliştirdiklerini, termal otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin herhangi bir sağlık sorunuyla alakalı üniversite hastanelerinden kolaylıkla hizmet alabildikleri bir uygulamayı organize ettiklerini belirtti. 


Başta termal sağlık turizmi alanı olmak üzere turizm alanında gerçekleştirdikleri çalışmaları da katılımcılara aktaran Rektör Solak, tedaviye veya dinlenmeye ihtiyaç duyan herkesi Afyonkarahisar'a beklediklerini ifade etti. AFJET Genel Müdürü Yusuf ülutürk de "Biz öncelikli olarak Afyon'un jeotermal potansiyelinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Termal suyun kullanımı ve özellikleri konusunda sıkıntılar vardı. Tek elden su dağıtıyoruz. Tek elden su dağıtımı neticesinde otellerin tamamını tek noktadan besleyerek, jeotermal kaynağın sürdürülebilir özelliğini korumuş oluyoruz" dedi.


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön