25 / 08 / 2024

Türk çiftçiler dikkat, daha bunu duymadıysanız hemen duyun! Hepinizin derdiydi, destek yüzde 100 artırıldı

 Türk çiftçiler dikkat, daha bunu duymadıysanız hemen duyun! Hepinizin derdiydi, destek yüzde 100 artırıldı

Türkiye'de devletin hayvancılığı destekleme faaliyetleri konusundaki adımları devam ediyor. Son atılan adımlar ise çiftçilerin yüzünü güldürdü. İşte çiftçilerin uzun zamandan bu yana dert yandığı konu hakkında atılan adımlar.



Çelik, küçükbaş hayvan ıslahında sürdürülebilirliğin sağlanması için desteklerin çok önemli olduğuna işaret ederek, halen Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğinde birlikler ve üniversitelerin paydaşlığında 1 milyon 200 bin küçükbaş hayvana ulaşan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında yetiştiricilere destek verildiğini bildirdi.

Bu çerçevede yetiştiricilerin elit sürülerindeki anaç koyun keçi ve yavrularına 150 lira, taban sürüsündeki anaç koyun keçi ve yavrularına 100 lira destekleme ödemesinde bulunulacağı bilgisini veren Çelik, "Bu desteklerin de geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artırılmış olmasını ıslah çalışmalarımızın daha iyi yürütülmesi adına kayda değer buluyoruz. Küçükbaş hayvancılıkta ıslah çalışmalarına büyük katkı verecek olan bu desteğin önümüzdeki süreçte artırılarak devam etmesi ülkemiz küçükbaş hayvancılığına en değerli katkı olacaktır." ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERİN EN ÇOK DERT YANDIĞI ÇOBAN DESTEĞİNDE DE YÜZDE 100 ARTIŞ VAR

Çelik, yeni kararda çoban istihdamına ilişkin desteğin yüzde 100 artırılarak 12 bin liraya çıkarıldığına dikkati çekerek, söz konusu artışın sektörde yaşanan çoban sıkıntısına çözüm olabileceğini bildirdi.

Yem bitkileri desteği yanında karma yem desteğinin yetiştiriciler için hayati önem taşıdığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Hayvancılığımızın en önemli konusu yem konusudur. İşletme giderlerinin çok büyük bir bölümü yem giderleridir. Ayrıca yem yetiştiricilerin maliyetlerini doğrudan etkileyen en önemli girdidir. Durum böyle olunca yem bitkileri ekilişini teşvik etmek ve üretimi artırmak için desteklerin de artırılması gerekmektedir. Diğer taraftan karma yem dediğimiz fabrika yemlerinin de özellikle hayvanların ağıllarda barındırıldığı kış aylarında önemi her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla yetiştiricilerimize ek karar olarak yem desteği verilmesi yetiştiricilerimiz için can suyu olacaktır. Hayvancılık sektörüne verilen destekler için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile bakan yardımcılarına yetiştiriciler adına teşekkür ediyoruz."


Geri Dön