29 / 04 / 2024

Türk mimarlar ödül kazandı!

 Türk mimarlar ödül kazandı!

Londra’da gerçekleşen Uluslararası Emlak ve Gayrimenkul Ödülleri’nde Türk projeleri ve mimarları, farklı kategorilerde birçok ödül kazandı...



Geçen yıl ödüllü mimar Gökhan Avcıoğlu’yla konuşurken “Daha yeni başlıyoruz. Yapacağımız çok şey var” demişti. Ben tipik bir İstanbullu olarak çarpık kentleşmeden, yapılan çirkin binalardan ve projelerden şikayet ederken Avcıoğlu, umutlu olduğunu söylemişti. Hatta iyi şeyler yapılabileceğine beni ikna etmeye çalışmıştı. En azından böyle umutlu mimarlarımız da var diye sevinmiştim.


Aradan 1 yıl geçti. Şimdi Gökhan Avcıoğlu Londra’dan 5 yeni ödülle döndü. Geçen hafta Uluslararası Emlak ve Gayrimenkul Ödülleri, Londra’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Gökhan Avcıoğlu ve mimarlık ofisi GAD, bu törenden One Ortaköy, Borusan Müzikevi, Haaz, Mudanya’da inşa edilecek olan MDNY House ve üniversite öğrencileri ve akademisyenler için tasarlanan Unisite II projeleriyle tam 5 farklı kategoride Avrupa’nın en iyileri ödüllerini aldı. Bir tesadüf de, Gökhan Avcıoğlu’na en iyi mağaza iç tasarım ödülü kazandıran Haaz’ın Avcıoğlu’nun eşi Özlem Avcıoğlu ve Murat Patavi’ye ait olması. Böylece duble sevinç yaşandı. Dünyanın dört bir yanından gelen parçaların toplandığı tasarım ve sanat mağazası Haaz da ödüllendirildi.


Ormanada’dan Blackk’e birçok proje yarıştı

Türkiye’ye törenden ödüllerle dönen yalnız Gökhan Avcıoğlu değil. Ödül listesine baktığımda Avrupa kategorisinde en çok ödülü Türkiye’nin aldığını şaşırarak görüyorum. Eczacıbaşı Gayrimenkul’ün Zekeriyaköy’deki konut projesi Ormanada projenin mimarları Torti Gallas&Partners’la Kreatif Mimarlık’a farklı kategorilerde tam 3 ödül kazandırdı. Bu vesileyle öğreniyorum, Ormanada’da yaşam 6 ay sonra başlayacak.


Farklı kategorilerde ödül kazanan başka yerli projeler de var. Listeye bir göz atalım, Delmar Yapı’nın Kurtköy’deki projesi Elit Grand Palas, Dap Yapı’nın Dalga Towers, Sinpaş’ın Bomonti Time, Mimarlar Workshop imzalı Akasya Acıbadem Plot C, Camoğlu Mimarlık imzalı Symbol İstanbul, İki Design Group imzalı Emaar Nid, Özer + Tulgan Mimarlık imzalı Garanti Bankası Merkez Ofisi, İki Design Group imzalı Maslak Spine, Prof Dr. Ahmet Vefik Alp ve Alpar Mimarlık imzalı İTÜ Çevre Mühendisliği Binası, Tabanlıoğlu Mimarlık imzalı Asmaçatı AVM, Yazgan Design imzalı Tarsu AVM, İstinye Park, The Hill Side (Kaya Evler), Marmara Forum AVM, Abdullah Burnaz imzalı Emre Ergani’nin gece kulübü Blacck, SKM Projects imzalı Avea Müşteri Hizmetleri Merkezi, Net Mimarlık imzalı Novo Nordisk ofisi, Esat Fişek imzalı Mücevher Exclusive Jewelry, İnanlar İnşaat’ın Terrace Feri’si, Terrace Doğa’sı ve Terrace Tema’sı...

Ödül alan projeleri özellikle görmenizi istedim. Bakın, Uluslararası Emlak ve Gayrimenkul Ödülleri’nde her yıl Türkiye’de yapılan ne kadar çok proje ödüllendiriliyor. İşte, bu tabloyu gördükten sonra mimar Gökhan Avcıoğlu gibi umutlu olmak mümkün. 


Arzu Kaprol ve Hakaan’a iyi şanslar!


Paris Moda Haftası son hızla devam ediyor. Hüseyin Çağlayan’ın markası Chalayan, son defilesiyle yine çok ses getirdi. Şimdi sırada yarın saat 13.30’da Hotel Westin’de gerçekleşecek Hakaan (Hakan Yıldırım) defilesi ve çarşamba günü Les Beaux-Arts de Paris’de saat 12.00’de yapılacak Arzu Kaprol defilesi var. Heyecanla bekliyorum.


Milliyet


Geri Dön