13 / 05 / 2024

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.



Arjantinli ve Şilili ithalatçı, toptancı firmalara ve tesislere ziyaretler gerçekleştiren heyet, ikili görüşmeler neticesinde önemli işbirliklerinin kapılarını da araladı.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, Türkiye'nin Arjantin'in otomotiv ithalatında 18. sırada bulunduğunu belirtti.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik açıklamasında otomotiv sektörünün 2021'de Arjantin'e yaptığı ihracatın yüzde 74 artışla 34 milyon doları aştığını dile getirerek, "Geçen sene de yüzde 13,2 artışla 38,5 milyon dolar ihracat yaptık. Arjantin'in otomotiv ithalatında Brezilya'nın payı 50 civarında. Brezilya'nın dışında Çin, Tayland, Japonya, Meksika ve Almanya da Arjantin'in ithalatında önemli yer tutuyor. Biz de bu ülkeye olan ihracatımızı düzenli olarak artırmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Açıklamasında Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması bulunan Şili'nin, Ticaret Bakanlığının belirlemiş olduğu Uzak Ülkeler Stratejisi'nde yer aldığını dile getiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, şunları dile getirdi: "Yaklaşık olarak 110 milyar dolar ithalatı olan Şili'nin otomotiv ithalatı da yaklaşık olarak 12 milyar dolar seviyelerinde. Şili’ye olan ihracatımız Arjantin'e olduğu gibi artış ivmesi de yakaladı. 2021'de yüzde 140 artışla 98 milyon dolar ihracat yaptığımız ülkeye geçen sene de yüzde 9,3 büyümeyle 107,2 milyon dolarlık ihracat yaptık. Latin Amerika ülkelerini önemsiyor, buradaki etkinliklerimizi artırmaya, iletişimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz. Son 2 senede ihracat rakamlarımıza olumlu yansıyan çabalarımızı istikrarlı duruma getirerek bu pazarda düzenli büyümeyi amaçlıyoruz."

İkinci el araba fiyatları uçuşa geçti; Peki bu yükseliş ne kadar daha sürecek? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Dev ortaklık meyve vermeye başladı! Ford ve Tesla hisseleri % 7'nin üzerine çıktı

Bozuk Tesla Roadster'lar 1 milyon dolara satılıyor


Geri Dön