11 / 05 / 2024

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, kamu ve özel bütün kuruluşlardan da bölgeye destek yağıyor. Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz sağlamak için seferber oldu.



105 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKTI

Türk Telekom’un yaptığı yazılı açıklamada, depremin en yoğun bir şekilde hissedildiği Kahramanmaraş’ ilinde öncelikli alanlarda konumlandırılan acil iletişim ve mobil iletişim araçları, bölgedeki vatandaşlara ücretsiz iletişim hizmeti sunacağı bildirildi. Diğer yandan; AFAD’ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma ekibi deprem bölgesine hareket ederek, yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek verecek. Bölgeye ayrıca çadır, battaniye ve uyku tulumlarının da gönderildiği bildirildi.  

HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

  • Seferberlik kapsamında alınan önlemler şöyle sıralandı:
  • Bölgede WiFi internet noktaları ücretsiz olarak halkın hizmetine sunuldu.
  • Sabit ve ankesörlü telefonlar ücretsiz kullanıma açıldı
  • Mobil baz istasyonları depremin yaşandığı bölgeye sevk edildi.
  • Vatandaşlara akıllı cihazları için Türk Telekom mağazalarında taşınabilir şarj cihazı desteği sağlanacak.
  • AFAD’ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) de deprem bölgesine hareket etmek üzere yola çıktı. Bölgeye çadır, battaniye ve uyku tulumları bölgeye gönderildi.
  • Depremden etkilenen şehirlerimizde kesintisiz iletişimin devam etmesi için saha ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Haberleşmelerin kısa mesaj servisi ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması büyük önem taşıyor.

 


Geri Dön