16 / 05 / 2024

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.



Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

Bireysel kredilerde son durum 

Bireysel kredilerin ise 1,9 trilyon TL’yi aştı. Banka ve banka dışı finansal kuruşların sağladığı bireysel kredilerin kullanımı yüzde 83 arttı ve bu rakam 1.992 milyar TL’ye ulaştı. Bireysel kredilerin yüzde 37'si ihtiyaç kredilerinden yüzde 32'si kredi kartları, yüzde 21'i konut kredileri, yüzde 4'ü taşıt kredisi ve yüzde 7'si kredili mevduat hesaplarından oluşmaktadır. 

Bireysel kredilerde tasfiye edilecek oran ise yüzde 1,9 oranında oldu.Bireysel kredi kullanan müşteri sayısı da artarak 38,5 milyon insana ulaştı. Geçen yıla kıyasla bu kredi kullanan birey sayısının 2,0 milyon kişi arttığı dikkat çekti. İlk kez kredi kullananlar ise 155 bin kişi oldu. 

10 bankada resmen Haziran 2023 depremi! Garanti, Yapı Kredi, Ziraat, İş, Akbank ve 5 banka tek tek duyurdu! Hemen bakın

İş Bankası'ndan borçları sıfırlamak için müthiş fırsat. Müşterileri acil baksın

PTT tek tuşla verecek. 10 bin TL'yi hemen alacaksınız

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön