28 / 04 / 2024

Türkiye çelik ithalatına kota getiriyor!

Türkiye çelik ithalatına kota getiriyor!

Türkiye, 17 Ekim'den itibaren çelik ithalatı kotası uygulaması kararını DTÖ'ye bildirdi. buna göre, Türkiye kotanın üzerinde yapılan herhangi bir ithalata yüzde 25'lik bir ek gümrük vergisi uygulayacak.



Türkiye, 17 Ekim'den itibaren çelik ithalatı kotası uygulayacak. Karar, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) bildirildi. Alınan karara göre, Türkiye kotanın üzerinde yapılan herhangi bir ithalata yüzde 25'lik bir ek gümrük vergisi uygulayacak.

Sputniknews'ta yer alan habere göre, DTÖ'ye yapılan başvuruda çelik ithalatı kotasının uygulanması kararının, ithalatta birden yaşanan artıştan Türkiye'nin çelik endüstrisinin korunması amacı taşıdığı ifade edildi. 

Çelik ithalatı kotası için yapılan başvuruda ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çeliğe yüzde 25'lik ek gümrük vergisi getirme kararı ve Türkiye'nin nisan ayında acil 'koruyucu' önlemleri araştırıldı. 

Avrupa Birliği (AB), Hindistan ve Endonezya'da uygulanan müteakip ticari kısıtlamaların çelik sektörü pazarında rotanın Türkiye'ye çevrilmesine neden olduğunu belirtildi. Türkiye daha önce ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği yüzde 10 ve yüzde 25'lik ek gümrük vergisi adımını 'kabul edilemez' olarak nitelemiş ve karşı önlemleri alacağını açıklanmıştı.

 

Demir-çelik ithalatına yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi!

 

Çelik ihracatı 9 ayda 10,97 milyar dolara ulaştı!


Geri Dön