28 / 04 / 2024

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin fakir ülkelere Türkiye’nin ücret almadan  tahıl işleyip göndereceğine ait daha önce yaptığı duyuruyla alakalı detaylar gelmeye devam ediyor. Gıda yoksunluğu yaşayan ülkelere Rusya’nın aracı olduğu tahılın Türkiye tarafında işlenmesi için hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi.

Rusya merkezli haber ajansı Sputnik’e konuşan Tarım Bakanlığı kaynakları, alakalı hazırlıkların tahıl koridoru anlaşması kapsamında yürütüldüğünü paylaştı.

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Türkiye cephesinin ücretsiz tahıl işleme planına hazır durumda olduğu ve Rusya’dan gelecek tahılın beklendiği açıklandı. Yapılan açıklama şöyle:

“Rusya’nın bu yıl 153 milyon ton tahıl üretimi oldu. Önceki senelerden da tahıl stokları bulunuyor. Bu tahılın işlenerek fakir ve yoksul ülkelere ulaştırılması için biz gerekenleri yaptık. Rusya’nın tahılı bize ulaştırmasını bekliyoruz. Biz hangi üretim yerimizde hangi hazırlıkları yapacağımızı tespit ettik.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön