12 / 05 / 2024

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.



Erdoğan ve Putin Ortak Karar Aldı

Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son yaptığı telefon görüşmesinde tahıl konusunu ele aldıkları bilgisini ifade etti.

Geçen sene 22 Temmuz’da Türkiye’nin ev sahipliğinde imzalanan tahıl koridoru anlaşmasına ait taraflar bir araya geldiklerinde sık sık anlaşmanın  kapsamını genişletme planına kilitlenmişti.

Boşluğa düşen anlaşmaya geri dönme kararı alan Rusya, tahıl sevkiyatının yoksul ülkeler için geçerli olması şartını öne sürmüştü.

Bunun üzerine Türkiye’nin arabuluculuğuyla anlaşma tarihi yenilenmiş, yoksul ülkeler için tahıl sevkiyatına başlanmıştı.

Türkiye’deki Âtıl Kapasite Fakir Ülkeler için Kullanılacak

Rusya’dan temin edilecek buğdayın Türkiye’de ücretsiz işleneceği haberini geçen sene Kasım ayında veren Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Türkiye’de âtıl kapasite olduğunu ve bu alandaki girişimlerin az gelişmiş ülkeler için hayata geçirileceğini söylemişti.

 

Kirişci, “Bedelsiz buğdayı kendi fabrikalarımızda işledikten sonra biz en az gelişmiş ülkelere göndereceğiz. Cumhurbaşkanımızın arzusu ücretsiz aldığımız buğdayı, bulgur, un olarak ücretsiz vermek” şeklinde açıklama yapmıştı.
Twitter'da yeni dönem başladı! İşte açıklanan fiyatı

Bitcoin'in yükselme nedenini açıkladı herkes şoke oldu! Bitcoin bu seviyeleri görebilir

Yetiştiriciler kara kara düşünüyor! Zam üstüne zam geliyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön