14 / 05 / 2024

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.



Türkiye'de kripto yatırımlarına yönelimin yaygınlaşmasında yatırımcının rekor enflasyondan kendini koruma çabasının yer aldığı ifade ediliyor. 

ETHEREUM ZİRVEYE YERLEŞTİ 

Kripto para analiz platformu Chainalysis tarafından açıklanan raporda, kripto para ticareti gerçekleştiren 50 ülke, elde edilen karlara göre sıralandı.  Listenin ilk sırasında 46.9 milyar dolar ile ABD yer alırken, ABD'yi İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin izledi. 5 milyar dolar kâr elde eden Çin'den hemen sonra ise 4 milyar 544 milyon dolarlık kar ile Türkiye bulunuyor. 

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6 ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Türkiye'deki kripto yatırımcıları, 4.2 milyar dolar kâr elde edilen Rusya'yı, 4 milyar dolar kâr elde eden Fransa'yı geçti. 

- Araştırmaya göre 2021'in toplamında Bitcoin'in toplam getirisi 74.7 milyar dolar olurken, Ethereum 76.3 milyar dolarlık global kar tutarıyla Bitcoin'i geçti. 

- Sıralamada pek çok zengin ülkeyi geçerek 2.6 milyar dolarlık gelirle 16'ncı sıraya yerleşen Vietnam dikkatleri topladı. 

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6 ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

2021'DE KRİPTO GİRİŞİMLER YATIRIMLARINI 7 KAT ARTIRDI 

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; COINMARKETCAP tarafından girişim sermayesi fonları üzerinden gerçekleştirilen araştırma kapsamında, kripto startuplarının aldıkları yatırım tutarının 2021'de yüzde 713 arttığını gözler önüne serdi. 2020'de 3.1 milyar dolar yatırım alan kripto startupları bu rakamı 2021'de 25.2 milyar dolara yükseltti. 

Açıklanan rakamlar, girişim sermayesi şirketlerinin 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021'in ilk çeyreğine göre yüzde 220 yükselişle 12.5 milyar dolar yatırımda bulunduklarını ortaya koydu. 

Ethereum 35 bin dolara ulaşacak! Kripto para yatırımcıları dikkat! Uzman isim açıkladı! 

Bir anda dolar kıtlığı yaşayacaklar! Merkez Bankaları resmen açıkladı

Bakan Bilgin yarın açıklıyor. 1 Mayıs emekli maaş zammı sürpriz detayı ortaya çıktı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak

KPSS şartsız, 8 bin lira maaşla bekçi alımı başladı! Bekçilik başvuru ücreti ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön