28 / 04 / 2024

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu



Keşfedilen 12 element nükleer enerji, uzay, enerji depolama, uydu haberleşme ve elektrik otomobile kadar birçok alanda Türkiye’ye büyük fayda verecek.

Türkiye, Ar-Ge faaliyetleri ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak katma değerli ara-uç ürün üreterek ihracat gerçekleştiren ve dışa bağımlılığı azaltan bir ülke olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını devam ettiriyor. Türkiye'de bulunan madenler katma değerli uç ürün olarak ihraç edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda ileri teknoloji ürünlerinin üretilmesindeki temel bileşen olan nadir toprak elementlerinin üretimi planlanıyor.

Rezerv miktarı açısından Çin’deki 800 milyon tonluk rezerve sahip cevher sahasından sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv sahası olan Eskişehir Beylikova sahasında ilk olarak bin 200 ton cevherin işleneceği tesisle beraber yıllık 570 bin ton cevher işleyerek, 10 bin ton nadir toprak oksitleri, 72 bin ton barit, 70 bin ton florit ve 250 ton toryum çıkarılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön