16 / 05 / 2024

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.



TİM Başkanı Mustafa Gültepe açıklamasında "61 ihracatçı birliğimizle TİM'in öncülüğünde ve AFAD'ın koordinasyonunda bölge için yardım seferberliği başlattık." diyerek, ilk aşamada battaniye, kıyafet, ayakkabı, gıda malzemesi, bebek maması başta olmak üzere acil ihtiyaç malzemelerinin sevkiyatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Devamında da AFAD'ın güncellediği ihtiyaç listeleri doğrultusunda yardım malzemelerinin sevkiyatına devam ettiklerini söyleyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, bugüne kadar afet bölgelerimize yüzlerce TIR dolusu yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti. TİM Başkanı Mustafa Gültepe ayrıca açıklamasında zorlu kış koşullarında depremzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanmasının da büyük önem taşıdığını söyledi.

İhracat ailesi olarak bu konuda da sorumluluk üstlendiklerini ve TİM Konteyner&Prefabrik Konut Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe, depremin en çok yıkıma sebep olduğu Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da ilk etapta 1000 tane konteyner ve prefabrik konut inşa edeceklerini söyledi. Mustafa Gültepe açıklamasında ayrıca, 21 metrekarelik konteyner ile 30 metrekare büyüklüğündeki prefabrik konutları elektrik, temiz su ve atık su altyapısı hazır halde teslim edeceklerini de söyledi.

Açıklamasında ilk etapta yaklaşık 5 bin depremzedenin barınacağı konutların yaşam ünitelerini de TİM olarak karşılayacaklarını belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe, zorlu kış koşullarında depremzede için barınmanın hayati önemde olduğunu bildiklerini ve bu nedenle çok hızlı hareket edeceklerini dile getirdi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Mart ayının üçüncü haftasından itibaren, yani bir ay sonra konutların teslimine başlayacaklarını belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe, geçici barınma sorununa çözüm sağlanmasının bölgede normalleşme için hayati önem taşıdığını söyledi.

Açıklamasında depremzedelerin normal hayata adaptasyonu için gayret göstermek zorunda olduklarını kaydeden TİM Başkanı Mustafa Gültepe, "Fabrika ve işletmeleri aktif hale getirip, yurttaşların kendi bölgelerinde yeniden çalışma hayatına dönmelerini sağlamalıyız." dedi. 

Bunun hem bölge hem de Türkiye için son derece önemli olduğunu söyleyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, insanımızın hayatını kolaylaştırmak için konteyner ve prefabrik konutları organize sanayi bölgelerinin yanına konumlandırmayı planladıklarını da kaydetti. İhracat ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de üzerimize düşeni fazlasıyla yapmanın gayreti içinde olacaklarını söyleyen Mustafa Gültepe, "Yüreğimiz depremzedelerimizle birlikte çarpmaya devam edecek." diye konuştu.

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Bir destekte deprem bölgesindeki kiracılara geldi! 60 bin lira yardım yapılacak


Geri Dön