24 / 07 / 2024

Türkiye ihracatta kritik eşiği aştı! Haziran'daki seviye ortaya çıktı

Türkiye ihracatta kritik eşiği aştı! Haziran'daki seviye ortaya çıktı

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi haziranda 51,8 oldu. Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nde eşik değer olan 50'nin üzerinde ölçülen tüm rakamlar ihracat ikliminde iyileşmeye, 50'nin altındaki değerler ise bozulmayı ifade ediyor




RUSYA 3 AYLIK DARLIK DÖNEMİNİ KIRDI

Rusya’da ekonomik aktivite üst üste üç aylık daralmanın ardından ikinci çeyreğin sonunda hafif bir artış gösterdi. Kovid-19 salgınına karşı uygulanan bazı kısıtlama önlemlerinin hafifletilmesine bağlı olarak yeniden büyümeye geçen Çin’de ekonomik aktivite şubat ayından beri ilk kez artış kaydetti.

Çin’in Türk imalat sektörü ihracatı içindeki payı yüzde 1 düzeyinde bulunuyor.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen S&P Global Market Intelligence Ekonomi Direktörü Andrew Harker, "İkinci çeyrek sonunda küresel ekonomideki yavaşlama belirtileri sürdü ve bu durum talebin genele yayılı fiyat artışlarından olumsuz etkilenmeye devam ettiğini gösterdi.

Buna bağlı olarak Türk ihracatçılarının, özellikle en belirgin ivme kayıplarının gözlendiği Avrupa ve ABD pazarlarında olmak üzere yurt dışına ürün satmakta giderek daha fazla zorlanması bekleniyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön