06 / 05 / 2024

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 



"KİRA YARDIM ORANLARININ ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Birgün'de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe yaptığı açıklamada inşaat maliyetlerinin son 6 senede 6 kat arttığını kaydederek, satın alma gücünün düştüğünü söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe açıklamasında yalnızca 1 senede inşaat maliyetinin yüzde 117 yükseldiğini belirterek, gelirlerin bu artışa oranla artmadığını kaydetti. Buğra Gökçe, "Dolayısıyla maliyet artışı da yaşadığımız konut krizini derinleştirdi" diye konuştu.

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe paylaşımında 2002 yılında konut sahibi olma oranının yüzde 73 iken bugün yüzde 60’a düşmüş durumda olduğunu kaydederek, "Peki ne yapmalı? Sosyal konut üretirken, kentsel dönüşümü kolaylaştırmak için kira yardım oranları da arttırılmalı." dedi.

"Biz İstanbul’da yalnız ev sahibine değil, oturana da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 3 katı kira desteği vermeyi bu yüzden önerdik." diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, depreme dayanıklı, nitelikli sosyal konut arzını arttırmanın devletin görevi olduğunu ve Bu görevin hakkıyla yerine getirileceği günleri özlemle beklediklerini kaydetti.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 


Geri Dön