14 / 05 / 2024

Türkiye, konut sektöründeki yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek!

Türkiye, konut sektöründeki yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek!

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde konuştu. İşte detaylar…



Fakat son zamanlarda yaşadığımız ani fiyat artışları ve buna bağlı şekilde yüksek enflasyon her vatandaşı, her sektörü etkilediği gibi inşaat ve aynı şekilde gayrimenkul sektörü de etkilendi. Son iki sene içinde inşaat maliyetlerinde, bilhassa demir-çimento fiyatlarında da ciddi bir artış görüldü. Yine yüksek arsa maliyetleri, yüksek enflasyon ile birlikte konut fiyatlarına yansıdı.

Son iki senede konut kredi faiz oranları arttı. Sektörün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı liderliğinde konut kredi faizlerinin düşürülmesi noktasında bir umudu var. Bu gerçekleşir ise sonrasında yapılacak kampanyalar ile vatandaşların konuta erişiminin kolaylaşacağını düşünüyoruz.

Yüksek enflasyon sebebi ile de konut erişimine zorlanan vatandaşlarımız için bilindiği üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı önderliğinde TOKİ; 500 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve aynı zamanda 50 bin işyeri projesini geliştirdi.

Konutlar için ilk temeller atıldı. Uzun senelere yayılan vadelendirme, düşük taksit seçenekleri ile birlikte kira öder gibi cazip hale getirilen bu projenin kişilerin alım gücü ile doğru orantılı bir biçimde planlanmış olması çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kişilerin bu birikimi sonuç olarak bir gayrimenkul yatırımına dönüşecek.

Türkiye olarak şu an dünyada Çin ülkesinden sonra ikinci müteahhitlik ülkesi. Amerika, Almanya, İngiltere gibi
ülkelerin çok önündeyiz. Kaliteli malzeme, birinci sınıf işçilik, hız, bilgi ve tecrübe olarak da çok iyi bir
durumdayız. Biz 500 bin değil, 1 milyon konutu da oluşturabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz.
İnanıyorum ki; Ülkemiz, sektördeki yeni yatırımları ve diğer dinamikleriyle büyümesine devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye, konut sektöründeki yeni yatırımlarla büyümeye devam edecek!

TOKİ konut arsalarında 10 yıl faizsiz taksit! Bakan Kurum açıkladı!

Herkes 8 bin 500 lira derken Piyasa Kahini bu defa korkuttu! 2023 asgari ücretini açıkladı!

TOKİ'den Kocaeli’ne 534 konut ve 40 dükkan!

 


Geri Dön