04 / 05 / 2024

Türkiye ve Rusya 2016'yı turizm yılı ilan edecek!

Türkiye ve Rusya 2016'yı turizm yılı ilan edecek!

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında iki ülke arasında 2016 yılının "turizm yılı" ilan edilmesi projesi ele alınacak.2 016'nın Rusya-Türkiye arasında "turizm yılı" olması konusundaki ayrıntılar konuşuldu.



Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında iki ülke arasında 2016 yılının "turizm yılı" ilan edilmesi projesi ele alınacak.


Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy, geniş bir heyetle Ankara'ya gelecek Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 1 Aralık'ta düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5. toplantısında, 2016'nın Rusya-Türkiye arasında "turizm yılı" olması konusundaki ayrıntıların görüşüleceği bilgisini paylaştı. Bu proje üzerinde bir süredir çalışma yapıldığını belirten Medinskiy, projenin iki ülke için de büyük önem taşıdığım ifade etti. Medinskiy, iki ülke arasmda vizesiz seyahat uygulamasına geçilmesinin ardından turizmde önemli bir ivme yaşandığını anımsatarak, 2014'ün ilk 10 ayma bakıldığında Türkiye'ye giden Rus turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 4,4 milyona ulaştığım kaydetti. Rusya'ya gelen Türk turist sayısının düşük olsa da arttığını ifade eden Medinskiy, "Bu nedenle Rusya'yı Türk turistler için cazip hale getirmek çok önemli" dedi. Medinskiy, iki ülke arasındaki turizmi geliştirmek için kurulan komisyonların düzenli şekilde çalışmalarına devam ettiğini aktardı. 



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön