09 / 05 / 2024

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'daki son durumu kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul'da neler bekleniyor?



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, "Yaşanan bu hızlı toparlanmanın ardından gelen kar satışları endeks dün 5 bin 322 puana kadar geriledi" ifadelerine yer verdiği yazısında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası Başkanlığına da Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından piyasaların yeni atılacak adımlara kitlendiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı "Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik" açıklamasının, piyasa oyuncuları tarafından  “faiz artırımının önü açıldı” şeklinde yorumlandığının altını çizen Ufuk Korcan, "Bakan Şimşek’in Cuma günü banka genel müdürleriyle yapacağı toplantıya yönelik olumlu beklentilerin etkisiyle dün bankacılık hisselerinde alımların yoğunlaştığı gözlendi" ifadelerine yer verdi. 

Yeni ekonomi yönetimiyle özellikle para politikasında sadeleşmeye gidileceği beklentisinin yerli yatırımcılar kadar, yabancı yatırımcıların da dikkatini çektiğini belirten Korcan, "Yabancı kurumlar yeniden Türkiye ile ilgili raporlar açıklarken yorumlar şu aşamada 22 Haziran’da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak faiz kararında yoğunlaşıyor" şeklinde konuştu. 

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön