09 / 05 / 2024

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'daki son durumu kaleme aldı. Peki Borsa İstanbul'da neler bekleniyor?



Ufuk Korcan, "Goldman Sachs, politika faizi olan repo faizinin tekrar yön belirleyici bir seviyeye yükselmesine izin verileceği tahmininde bulundu. ABD’li JP Morgan ise 22 Haziran’da politika faizinin yüzde 25’e yükseltilebileceğini öngördü" dedi ve Societe Generale’ın tahmininin ilk aşamada politika faizinin yüzde 15’e sonrasında temmuz ve ağustos aylarında 500’er baz puan artırımlar yapılmasına ilişkin olduğunu söyledi. 

Bank of America ise faiz artışı, döviz alım kısıtlamaları ve müdahalelerin kaldırılması durumunda TL’de alımı ya da 10 yıl vadeli yerel tahvillerde alım yapmayı değerlendirebileceklerine ilişkin bir açıklamada bulundu. Korcan, konuya ilişkin "Yani ekonomide atılacak adımlara bağlı olarak yabancı yatırımcılar yeniden Türkiye’ye yönelebilir. Ancak yabancıların alımlarını ilk olarak tahvil piyasasında görebiliriz" değerlendirmesinde bulundu. 

Ayrıca Korcan, istikrarın yakalanmasına bağlı şekilde yabancıların hisse senetlerinde de alıma geçebileceğinin söylendiğini aktardı. 

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

BIST 100 Endeksi’nde 5.572 puan aşılmalı 

"Haftalık grafikte 5 bin 700 puan üzerinde tutunamayan BIST 100 Endeksi için bu seviye kritik" açıklamasını yapan Ufuk Korcan, bu noktadan başlayan bir düşüş trendi olduğunu vurguladı. 

Korcan, "Trendin kırıldığının teyidi 5 bin 700 – 5 bin 720 puan bandının aşılmasıyla alınabilir. Şu ana kadar bu gerçekleşmedi" diyerek, endeksin kısa vadede en azından 5 bin 572 puan seviyesinin üzerine çıkmaya çalışacağını dile getirdi. 

Korcan, söz konusu yazısını, "Bunda başarılı olması tekrar 5 bin 700 – 5 bin 720 bandının hedeflenmesini sağlayabilir. Ancak şu an fiyatlar 5 bin 572 puan seviyesinin altında oluşuyor. Fiyatların bu noktanın altında kalması yukarıda bahsettiğimiz düşüş trendinin yeniden test edilmesine neden olabilir. Böyle bir senaryoda ise ilk aşamada 5 bin 210 – 5 bin 220 bandına doğru bir geri çekilme riskini masada tutmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulunarak tamamladı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

İnşaat maliyetleri yüzde 52,99 arttı! Maliyetlerdeki artış devam edecek mi?

Migros'ta 176 adet ürün indirime girdi! 5 kg ayçiçek yağı 149 TL'ye, 2 litre zeytinyağı 209 TL'ye düştü!

ParamKart'tan Babalar Günü fırsatı: Giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade ediliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön