28 / 04 / 2024

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de yüzde 80’leri aşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını sıkıyor. Hayatta kalabilmek için vazgeçemeyeceğiz temel gıda ürünleri de dahil her şeye neredeyse her gün zam geliyor ancak bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.



Türkiye yüksek enflasyonun baskısı altında. Dünya genelinde bir ekonomik kriz yaşandığı bilinse de Türkiye’deki hayat pahalılığı vatandaşın belini büküyor. Türkiye’nin yeni ekonomik modeli kapsamında yüksek enflasyona rağmen faizlerin düşürülmesi döviz fiyatını tırmandırdı. Ekmekten yakıta hayati her ürünün maliyeti dolara endeksli olduğundan dolayı dolardaki artış aynı gün market raflarına yansıyor.  

Ekonomi modelinden kaynaklanan enflasyon bir yana Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle de buğday fiyatları, ayçiçek yağı fiyatları ve daha bir çok temel gıda ürününde rekor zamlar görüldü. Son bir yıl içinde üst üste gelen zamlar vatandaşın alım gücünü de düşürdü. Türkiye'de neredeyse her ürünün fiyatında yüzde 100'ün üzerinde artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK ekim ayında fiyatların sadece yüzde 3,54 arttığını açıkladı. TÜİK'e göre yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 oranında gerçekleşti.

Market raflarında, Pazar tezgahlarında hiç bir ürünün fiyatı iki gün üst üste aynı kalmıyor, etiketlerin değişme hızına yetişilemiyor. Bu korkunç durumda yalnızca bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.

Herkesin merak ettiği o ürün 2019 yılından beri marketlerde aynı fiyata satılıyor.


Geri Dön