28 / 04 / 2024

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Türkiye'de de faaliyet gösteren teknoloji devi iflas başvurusu yaptı

Android tabanlı cep telefonu üretiminin öncülerinden gösterilen Almanya merkezli dev teknoloji şirketi Gigaset iflas başvurusu yaptı. İşte tüm detaylar... 



Dünya'daki para dengesinin giderek kötüleşmesi beraberinde iflaslara da yol açıyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde sadece son 2 ayda onlarca lojistik, teknoloji, gıda ve inşaat şirketi iflas ettiğini duyurmuştu. Bu iflas furyasının bir sonraki ayağı ise Avrupa idi. 

Bilhassa Almanya'daki şirketlerin bir hayli zorlu günlerden geçtiği ifade ediliyordu. Artan maliyetler ve iş gücündeki verimsizlik nedeniyle Almanya'nın en çok tanınan telefon şirketi Gigaset iflasını verdi. DECT kablosuz telefonlarda Avrupa sektörünün önderi konumunda bulunan firmanın yönetim kurulu salı günü basın açıklaması yaparak kararı açıkladı.

Bocholt'un köklü şirketi, mali zorluklara rağmen DECT kablosuz telefonların geliştirilmesi, üretimi ve dağıtımının değişmeden devam edeceğini müşterilerine garanti etti. Gigaset Communications GmbH'ye göre, iflas işlemlerinin birincil hedefi, operasyonel işin uzun vadeli olarak yeniden yapılandırılması. Şirket bu şekilde telekomünikasyon sektöründeki konumunu istikrara kavuşturmak ve geleceğe bakmak istiyor.

YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİ ZEHİR OLDU
Gigaset, yılın ikinci yarısında satışlarda beklenmedik ve önemli bir düşüş yaşadı ve bu da planlananın önemli ölçüde altında bir iş gelişimine yol açtı. Bu durum, Gigaset ürünlerine yönelik sürekli zayıf talep ve Almanya ve Avrupa'da satın alma konusundaki isteksizlikle birleşti.

Gigaset 175 yıllık bir şirket geçmişine sahip ve DECT kablosuz telefonların yanı sıra Android tabanlı akıllı telefonlar, bulut tabanlı akıllı ev teklifleri ve iş telefonu çözümleri de sunuyor. Şirketin yaklaşık 850 çalışanı bulunuyor.

GIGASET
Gigaset markası dünyanın en büyük kablosuz telefon üreticilerinden biridir. Önceleri Siemens Mobile’ın bir şirketi olan Gigaset 1990’ların başından beri kablosuz telefon üretiminde aktif rol oynamaktadır. Dünya çapında 70 ülkede 1800 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Gigaset’in kendi markasını kurması 1 Ekim 2008 yılında gerçekleşmiştir. Gigaset hem işletmelere hem de ev kullanıcılarına telefon ve aksesuar ürünleriyle hizmet vermektedir. Kablosuz telefon ve ekipmanları üzerinde uzman olan Gigaset tüketici ve kurumsal firmalara hizmet vermektedir. Ürettiği çeşitli telefon modellerinin yanı sıra akıllı ev teknolojileri alanında da faaliyet göstermektedir.


Geri Dön