29 / 06 / 2024

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye'de konut neden pahalı? 

Türkiye’de konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazanırken, ortalama konut fiyatı da 3 milyon 92 bin TL oldu. Peki Türkiye'de konut neden pahalı? 



Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı Aralık konut satış verileri ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, ülkemizde konut fiyatları bir yılda yüzde 84 değer kazandı.

Türkiye’de ortalama konut fiyatı 3 milyon 92 bin 700 lira olurken, metrekare satış fiyatı da 23 bin 790 lira oldu. 

Peki Türkiye'de konut neden pahalı?  

Konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/turc35 üzerinden yaptığı paylaşımda " Bizde konutları pahalı gösteren ve anlık olarak her şeyin pahalı olması," ifadelerini kullandı.

Cihat Çiçek'in paylaşımı şu şekilde:

Dünyada müteahhidi bu kadar çok olan ülke belki bir de Çin'dir. Bizde maliyetler çok uygun. Bizde konutları pahalı gösteren ve anlık olarak her şeyin pahalı olması, dolar kurunun suni ve aşırı düşük tespitli hale gelmesini de kıyaslarda atlamayın. Kaç ay sonra olur bilemem ama büyük bir deval olmak zorunda yaptığım tüm kıyaslar garabet oldu aşırı değerli TL yüzünden... 

17 bin 2 TL asgari ücret bile (açlık sınırı altında kaldı oysa) 32.5 TL kur ile 523 USD yapıyor bu ücret rekabetçi işçilik gerektiren ihracat tipi  işleri imkansız hale getirdi diyebilirim. Mısırda daha bu ay Mısır asgari ücretine zam gelmiş 3 bin 500'den 6 bine çıkmış.. 1 Mısır parası 0.021 Dolar hesabına baktım 126 USD ediyor. 4 Katından fazlayız. Burada garabet DOLAR KURUNDA...AŞIRI DEĞERLİ KALDI TL. BUNUN KAÇ AYI VAR BİLEMEM AMA GİDERİ OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR BELKİDE.

Cihat Çiçek'in paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Kredi notu düşük kiracıya ev yok: Memur kefil de isteniyor!

Asgari ücrete ara zam var mı? İşte son dakika kulis bilgileri!

Arsa ve tarla yatırımında neye dikkat edilmeli? Gayrimenkul uzmanı detaylarıyla açıkladı!


Geri Dön