02 / 05 / 2024

Türkiye'nin akıllı şehirlerini Türk Telekom destekliyor!

Türkiye'nin akıllı şehirlerini Türk Telekom destekliyor!

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleşen CES 2018, kapsamında basın mensupları ile bir araya gelen Ümit Önal, Türk Telekom'un hedef ve projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 



Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, dünyanın yeni yeni konuşmaya, hayata geçirmeye başladığı akıllı şehir uygulamalarında Türkiye'de somut adımlar atan ve bu konsepti sahiplenen ilk operatör olduklarını söyleyerek, "Türk Telekom olarak akıllı şehirler vizyonunu sahipleniyoruz. Halihazırda 10 ilde projelerimiz devam ediyor. İlerleyen zamanlarda 81 ilimizde projelerimizi yaygınlaştırmak istiyoruz." diyerek konuştu. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal akıllı şehir projeleri hakkında da açıklamalar yaptı. 

 

Yeni nesil şehirlerde yenilikçi hizmet sunacaklarını aktaran Önal şunları söyledi; 

 

"Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaştırılmasından akıllı şehirlere, yeni teknolojiler için uluslararası iş birliklerinden, küçük şirketlere ortak olup büyümelerini destekleyerek ülke kalkınmasına katkı sağlamaya kadar birçok farklı alanda önemli adımlar attık. CES'in de bu yıl yeni odak alanı olarak ilan ettiği akıllı şehirler konseptini, biz Türk Telekom olarak 2015'ten bu yana hayata geçiriyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizin yanında ülkemizin dijital dönüşümüne öncülük edecek uluslararası iş birlikleri gerçekleştiriyor, bu konuda yatırım yapıyoruz.

 

"Akıllı şehirler vizyonunu sahipleniyoruz"
Ümit Önal, Akıllı Şehir uygulamasını Karaman ve Kars'ta başlattıklarını, Antalya için ise hazırlık ve altyapıyı tamamladıklarını belirterek, "Dünyanın yeni yeni konuşmaya, hayata geçirmeye başladığı akıllı şehir uygulamalarında Türkiye'de somut adımlar atan ve bu konsepti sahiplenen ilk operatörüz." diyerek sözlerine devam etti. 

 

Akıllı Şehir çözümlerini 6 ana başlıkta topladıkları vurgulayan Önal, bunları akıllı çevre, ulaşım, yaşam, ekonomi, toplum ve yönetim şeklinde sıraladı.

 

Önal, akıllı şehirler ile bireylerin daha konforlu bir yaşama ulaşmasına vesile olurken belediyelerin de temel giderlerinde önemli miktarlarda tasarruf etmelerini sağladıklarını aktararak şunları söyledi:

 

"Hedefimiz Antalya, Karaman ve Kars'ta başlattığımız akıllı şehir uygulamalarının sağladığı olanakları ve kaynak tasarrufunu Türkiye'de pek çok ile yaymak. Bu yolda da 246 bin kilometrelik yaygın fiber altyapımız çok büyük önem taşıyor. Zira fiber akıllı şehirlerin olmazsa olmazı durumunda. Yeni nesil şehirlerin kullandığı data miktarı çok yüksek hızlara, geniş kapasiteye ve yaygın bir altyapıya ihtiyaç duyuyor. İşte tam da bu ihtiyaç nedeniyle Türkiye'nin akıllı şehirlerinin fiber altyapımız üzerinde yükseleceğini söyleyebiliriz. 

 

Türk Telekom olarak akıllı şehirler vizyonunu sahipleniyoruz. Halihazırda 10 ilde projelerimiz devam ediyor. İlerleyen zamanlarda 81 ilimizde de projelerimizi yaygınlaştırmak istiyoruz. Tüm bu attığımız adımlar, Türkiye ekonomisindeki hızlı büyüme trendi ve 2017'de elde ettiğimiz beklentilerin üzerindeki büyüme rakamlarının sağladığı moralle 2018'i planladık. 2018'in hem ülkemiz hem de Türk Telekom için daha iyi bir yıl olacağını bekliyor ve temenni ediyoruz."


Geri Dön