16 / 05 / 2024

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.



Konutların gaz tüketimi yüzde 16,1 oranında azaldı

Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde, ülkede doğal gaz tüketimi yüzde 10,8 oranında azaldı ve 6 milyar 49 milyon metreküp şeklinde oldu.

Paylaşılan detaylara göre, Organize sanayi bölgelerinin doğal gaz tüketimi yüzde 17,5 oranında bir düşüşle 307 milyon metreküp şeklinde kayıtlara geçti. Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre, elektrik santrallerinde doğal gaz tüketimi de yüzde 19 artış gösterdi ve 1 milyar 159 milyon metreküpe yükseldi.

Yine aktarılan detaylara göre, konutlardaki doğal gaz tüketimi de bu dönemde yaklaşık olarak yüzde 16,1 azaldı ve 2 milyar 947 milyon metreküp şeklinde oldu.

Türkiye nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Doğal gaz stok miktarı arttı mı?

Türkiye'de doğal gaz stok miktarı 2022 yılının şubat ayına göre yüzde 188,7 artışla 4 milyar 809 milyon metreküpe çıktı. Ayrıca doğal gaz stokunun 4 milyar 462 milyon metreküpü (yüzde 92,8) yer altı depolama tesislerinde, 347 milyon metreküpü (yüzde 7,2) LNG terminallerinde bulunuyordu.

Söz konusu bu dönemde, yer altı depolama tesislerindeki stok miktarı yaklaşık olarak yüzde 243,3 artış gösterdi ve LNG terminallerindeki stok miktarı da yüzde 5,1 oranında düştü.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön