08 / 05 / 2024

Türkiye'nin en büyük otomasyonlu otoparkı Manisa'da inşa ediliyor!

Türkiye'nin en büyük otomasyonlu otoparkı Manisa'da inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 11 katlı ve 560 araç kapasiteli otomasyonlu otoparkın temeli törenle atıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, iş bitirme süresi 630 gün olan projeyi daha önce tamamlamak istediklerini söyledi




Manisa'da yaşanan otopark sorununa çözüm için çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi, Emekliler Parkı otoparkının ardından yeni bir otoparkın daha temelini attı. 11 katlı ve 560 araç kapasiteli Türkiye'nin en büyük otomasyonlu otoparkının temeli törenle atıldı. 


Otopark sorunu çözülecek

Temel atma törenine, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Baro Başkanı Av. Zeynel Balkız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MHP MKYK üyesi Mustafa Enöz Turgutlu, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Kula ve Selendi Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri ve Manisalılar katıldı.

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında olacak 560 araç kapasiteli otopark 28 milyon 800 bin liraya mal olacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 11 katlı ve 560 araç kapasiteli otomasyonlu otoparkın kent merkezinin otopark sorununa önemli katkı sağlayacağını açıkladı. Cumhuriyet Meydanı ve Emekliler Parkı otoparkından sonra kent merkezinin bin 350 araç kapasiteli 3 kapalı otopark alanına kavuşacağını belirten Başkan Ergün, "Uzunca bir süre prosedürler nedeniyle bekleyen dev projemizde artık temel atma safhasına gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temelini attığımız otopark 11 katlı, 560 araç kapasiteli ve tam otomasyonlu olacak. Otoparka aracını park etmek isteyen kişi girişte aracını bırakacak. Bilgisayar sistemiyle hangi numaralı park yerine gideceği belirlenerek otomatik mekanizma sayesinde araç kendiliğinden park edilecek. Geri çağrılacağı zaman da otoparkın çıkışından kart okutularak araç otomatik sistemle çıkış kapısına gelecek" açıklamasını yaptı.



İZMİR VE İSTANBUL'DA ÖRNEKLERİ VAR

İş bitirme süresinin 630 gün olduğunu ve bu sürenin öncesinde projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Projemizde kurulacak olan sistem son teknoloji donanımlarda olacak. Projemizin bir örneği  İzmir  ve İstanbul'da mevcut. Ancak Alman teknoloji ürünü olan 560 araçlık projemiz, Türkiye'nin en büyük projesi olma özelliğini taşıyor. Şimdiden Manisa'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.


Manisa'ya tanıtım klibi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeye has özellikleri ön plana çıkaran bir tanıtım klibi hazırladı. 17 ilçenin farklı noktalarında çekilen kliple Manisa ve ilçelerinin tanıtımında farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "17 ilçeyi hem Manisa'da yaşayanların hem de şehir dışından kente gelenlerin daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla klip hazırladık. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın yeniden düzenlemesini yaptığı 'Ateş Attım Samana' adlı türküsüne, Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi klip çekti" dedi. Sarıgöl'ün Sultaniye üzümü, Kula'nın tarihi Kula evleri ve Peribacaları, Selendi'nin tarihi cirit sporu, Gölmarmara'nın Marmara Gölü, Salihli'nin Sart Harabeleri, Akhisar'ın zeytinlikleri, Soma'nın Darkale mahallesi gibi önemli değerlere sahip noktaların yer aldığı klibin, kentin tanıtımına katkı sağlayacağı belirtildi.




Yeni Asır


Geri Dön