06 / 05 / 2024

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet tarafından açıklanan verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu konut satın alma veya kiralama işlemini bayramdan sonraya erteliyor.



Türkiye'nin hem satılık hem de kiralık olarak en çok konut aranan ilçesi ise İstanbul Beylikdüzü oldu. 

Emlakjet, yaptığı özel araştırma dosyasında da kullanıcılarına Ramazan'da ev arama alışkanlıklarını sordu. Söz konusu araştırma sonuçlarına göre, Emlakjet kullanıcılarının üçte ikilik kısmı Ramazan ayında ev aramanın zor veya kısmen zor olduğunu kaydetti. 

Yapılan araştırmalara göre, Ramazan'da en çok konut araması saat 22.00’de gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı dışındaki aylarda da en çok konut araması gerçekleştirilen saatler 21.00 oldu. Ramazan'da konut aramalarının üçte birlik kısmı, gece yarısı ile 12.00 arasında yapılırken, ramazan ayı dışındaki aylarda bu saat aralığında gerçekleştirilen aramaların oranı da yüzde 28 oldu.

Türkiye nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: 

"2022 yılının ilk çeyreğinde konut satışları geçen yıla göre yüzde 22 arttı. Mart ayında 100 bin bandının üzerinde konut satışı, artan fiyatlara rağmen bu yıl hareketli bir piyasa göreceğimizin sinyallerini veriyor. Bu ay hazırladığımız özel dosyamız ise ramazan ayındaki konut aramalarına odaklandı. Her yıl ramazan dönemine denk gelen aylarda, konut alma kiralama kararlarının ertelenmesi sebebiyle, konut aramalarında yüzde 20 oranında azalma görüyoruz. Konut arayanlara yönelik gerçekleştirdiğimiz ankete göre kullanıcıların yarısı ramazan ayında ev aramayı zor buluyor, kullanıcıların yaklaşık yarısı ise işlem yapmak için bayram sonrasını bekliyor. Bu yıl ramazan ayında konut arayanlara Emlakjet'teki fırsat ilanlarımızı özel bir vitrinde bir araya getirerek Ramazan Fırsatları'nı tanıttık. Endeksa iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz makine öğrenmesi sayesinde fırsat olarak etiketlenen ilanları konut arayanlar için özel fırsatlar olarak ön plana çıkardı ve üye ofislerimiz için de yeni bir tanıtım alanı sağladı."

Yabancıya gayrimenkul satışında limit yükselmeden satışlar katlandı! 

Ev almak gittikçe zorlaşıyor! Kaç asgari ücretle ev alınabiliyor?

Evini satacaklar dikkat! Yeni dolandırıcılık yöntemi şok etti!


Geri Dön