29 / 04 / 2024

Türkiye'nin en modern Kurban Satış ve Kesim Alanı Ankara'da açılıyor!

Türkiye'nin en modern Kurban Satış ve Kesim Alanı Ankara'da açılıyor!

Ankara Altındağ Belediyesi açılışlara devam ediyor. 21 Eylül'deki Kurban Satış ve Kesim Alanı açılışının ardından Ekim ayı içerisinde de Altındağ Kültür Sarayı'nın açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor...



Göreve geldiği günden bu yana yaptığı yatırımlarla, hayata geçirdiği sosyal projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Altındağ Belediyesi, sonbahara da hızlı girdi. 

Yapımı tamamlanan tesisleri mütevazi ancak coşku dolu törenlerle açmayı planladıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Eylül, Ekim ve Kasım ayı boyunca 26 yeni tesisin Altındağlı vatandaşların hizmetine sunulacağını müjdeledi. 


Her hafta bir açılış Altındağ'da hizmete girecek yeni tesislerin açılış startı, 8 Eylül'de Peçenek Mesire Alanı'nın açılışıyla başladı. 400 dönüm arazi üzerine kurulan Peçenek Mesire Alanı, havaların güzel gitmesi ile Ankaralılar'dan yoğun ilgi görüyor. 


Peçenek mesire alanını 17 Eylül'de açılışı yapılan 11 adet anaokulu takip etti. Gerçekleştirilen açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. 21 Eylül'de (yarın) ise Türkiye'nin en modern Kurban Satış ve Kesim Alanı açılacak. Her 1.5 dakikada aynı anda 3 kurbanın kesilebileceği tesiste, 10-15 dakikada kurbanınızı teslim alabileceksiniz. Açılış maratonu, 26 Eylül'de Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi ile devam edecek. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, iki yıl önce halkın ziyaretine açılmasına rağmen henüz resmi bir tören yapılmamıştı. 


Ekim ayında ise ilk açılış Çinçin'e yapılan Altındağ Kültür Sarayı ile başlayacak. 1500 kişilik salonuyla göz dolduran Altındağ Kütür Sarayı ile, Çinçin mahallesinin imajında son nokta koyulmuş olacak. 

Altındağ Kültür Sarayı'nı, Altındağ'a yapılan 4 adet cami, iki yüzme havuzu, Ulubey Parkı, Yunus Emre Halk Çarşısı, Önder Mh. Rasim Özdenören Gençlik Merkezi ve Hal binasının açılışları takip edecek. İnşaatı hızla devam eden Köy Park Projesi de açılışı yapılacak tesisler arasında. 


Açılacak olan tüm merkezlerin Altındağlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yapıldığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Biz Altındağ'ı evimiz, Altındağlıları ise ailemiz olarak görüyoruz. Yaptığımız tüm projeleri Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak, Altındağlı çocuklarımıza daha güzel bir çevre ve gelecek bırakmak için gerçekleştiriyoruz." 



Ankara Son Söz


Geri Dön