14 / 05 / 2024

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

Dış hatlar yolcusu % 125 artış gösteren İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, iç hatlarda bulunan kapılardan bazıları dış hatlar kapısına dönüştürülerek yolcu akışına hız kazandırmış oldu. İşte detaylar…



BEKLEMELER SON BULUYOR

Operasyonel zaman aralığını hızlandıracak Bus Gate Genişleme Projesi, kapılara yakınlaşan uçakların yaklaşık 30 dakika sonra tekrar yolcu alımına da fırsat verecek. ‘Şehrin havalimanı’ İSG’de bekleme sürelerini ortadan kaldıracak proje ile yeni hat planlamaları gerçekleşecek. Bu öngörülerin etkisi ve yeni uçuş destinasyonlarının eklenmesi ile havalimanının Türkiye ekonomisi için oluşturduğu katma değerin yükseleceği, ilave dış hat yolcusu ile yine ekonomik büyümede katalizör görevi gören turizme de katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Yeni düzenleme ile operasyon süreçleri kolay hale gelirken yolcu trafiğindeki artıştan kaynaklı oluşabilecek beklemelere engel olunacak.

YOLCU KONFORUNU ARTIRICI ÖNLEMLER ALIYORUZ

Yeni düzenleme ile birlikte artan dış hatlar yolcusuna konforu sağlamayı ve iyi bir havalimanı deneyimi yaşatmayı hedef edindiklerini belirten İSG CEO’su Berk Albayrak, “Havalimanımızda 2019’a kıyas ile dış hatlar yolcu sayısında % 5, geçtiğimiz yıla kıyasla % 125 yaşanan artış ile meydan trafiğinde iç hat ve dış hat yolcu oranlarımız ilk defa % 50 olarak eşitlendi. Bu sebep ile terminal içinde yolcularımızın konforunu yükseltici bir dizi önlemler almaya özen gösterdik. Uçuş ve yolcu deneyimlerini kolay hale getirmek için inovatif çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Yurt dışı yolcularında yaşadığımız artışın devamı olacaktır yeni destinasyonlara uçuşlar çoğalabilir. Bu sebep ile yolcu memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin incisi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dünyaya açılan kapıları çoğaldı

İşte Samsung Galaxy Z Flip4 fiyatları! Ön sipariş bitmeden sıraya girin! 17 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

BİM’de iPhone 13 Pro Max çılgın fiyatıyla satışa çıktı! Bu telefonu kaçırmayın! 17 Ağustos 2022 fiyat listesi

 


Geri Dön