09 / 05 / 2024

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Türkiye'nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Borsa, yeni kabine sonrası haftaya yüzde 2'nin üzerinde primle başlarken, yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Türkiye'nin CDS'i ise, 500 puanın altına indi ve seçim öncesine döndü. İşte dolar, Euro, gram altında son dakika gelişmeleri... 



Türkiye'nin CDS'i 500 puanın altına düştü 

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu belirten ve risk primi şeklinde isimlendirilen beş yıllık kredi temerrüt takası (CDS), yeni kabinenin açıklanmasının ardından haftanın ilk gününde hızlı gerileme gösterdi. Türkiye'nin CDS'i, 12 Mayıs'tan sonra ilk defa 500 baz puanın altına geriledi. 

CDS, cuma günü en son işlemlerde 552 baz puan seviyesindeydi. Türkiye'nin kredi risk primi, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından düşüş eğilimine geçmişti. 

Türkiye nin risk primi 500 puanın altına düştü: Dolar, Euro, gram altında son dakika! 

Gram altında dolar desteği tam gaz 

Altının gram fiyatı, geçtiğimiz haftayı 1.313 TL'den tamamlarken, yeni haftaya 1.320 TL'den başladı. Gram altın, ons altının düşüşüyle baskı altına girerken, dolar kurunda yaşanan artıştan destek alıyor. 

Bugün 1336 TL'ye kadar çıkan gram altın, saat 13.17 itibarıyla yüzde 0,96 arttı ve 1325 lira seviyelerinde seyrediyor. 

Altının ons fiyatı ise, bugün en yüksek 1950 dolara ulaşırken, şu dakikalarda yüzde 0,24 değer kaybetti ve 1943 dolar seviyelerine indi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön