29 / 04 / 2024

Türkler geleneğine göre konut seçiyor!

Türkler geleneğine göre konut seçiyor!

Türk insanının konut alırken yaptığı seçimi değerlendiren Mimarlar Workshop Kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, Türk insanının her şeyden önce gelenek ve göreneğine uygun konutları seçtiğini söyledi




Mimarlar Workshop Kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, Türk insanının konut alırken nelere dikkat ettiğini değerlendirdi. Evrenol, yaşamak için konut alan tüketici profili ile yatırım için konut alan tüketici profillerinin birbirinden farklılık göstermesine rağmen, genel olarak Türk insanının her şeyden önce geleneğine uygun yaşam alanları sağlayan konutları tercih ettiğinin altını çizdi. 


Türk insanının özellikle yöresine, geleneğine ve göreneğine uygun yaşantıyı tercih ettiğinin altını çizen Evrenol, bu yüzden her kentte kendi kültürel ve sosyo ekonomik yapısına uygun yaşam alanlarına sahip binalar yapılması gerektiğini vurguladı. 


Bu kapsamda konutun planının alışkın olunan gündelik eylemlere uygun yaşantıyı doğru biçimleyecek özelliklere sahip olması gerektiğini belirten Evrenol, "Konutun iyi tanımlanmış bir girişi, yeterli ölçüde bir salonu olmalı. 

Ayrıca minimumda oda fonksiyonları yerine getirilmiş olmalı" dedi. 

Yaşamak için konut alacakların 15-20 yıllık projeksiyonu göz önüne alması gerektiğini ifade eden Evrenol, genişleyen ya da küçülen aile tipine göre karar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Evrenol, "Alınan konutların yatırımcıların sonraki yaşantılara fonksiyon olarak hizmet edebilmesi önemli" dedi. 



Adana Beş Ocak



Geri Dön