15 / 05 / 2024

Türkşeker Genel Müdürü Şahin'den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Türkşeker Genel Müdürü Şahin'den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Muhiddin Şahin, "Kıtlık olacak kaygısı içerisine girmeye gerek yok. Şeker üretiminin bu yıl çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz.". İşte haberin devamı….



Şeker fabrikalarının kıymetli tesisler olduğunu dile getiren  Vali Şahin, yeni tip koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle piyasalarda yaşanan dalgalanmaların Türkiye'de çok daha az hissedilmesinin bu tesislerin sayesinde olduğunu belirtti.

Türkşeker Genel Müdürü Şahin den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Son günlerde gıda ve enerjinin öneminin daha fazla anlaşıldığını anlatan Şahin, şu şekilde devam etti:

"Son yıllarda net bir şekilde görüyoruz ki gıdayı, gıda ürünlerini, petrolü, doğal gazı bir silah olarak kullanılabilen dönemden geçiyoruz. Bu dalgalı denizlerde Türkiye gemisini alabora olmadan kurtarabilmemiz için elimizde veri olarak çeşitli argümanlara ihtiyacımız var. O argümanların başında da piyasa regüle etkisi nedeniyle bu tür kamu kuruluşları geliyor. O yüzden “Türk Şeker” ailesi bizim için çok değerli."

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun ise Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya gibi şehirler başta olmak üzere toplam 7 ilde pancar ekimi yaptırdıklarını belirterek, "7 ilde toplam 70 bin dönüm alanda 1290 çiftçi ailesine pancar ekimi yaptırılarak 445 bin ton pancar tesellüm edilecek ve yaklaşık 400 bin ton şeker pancarı işlenecek. Bunun mukabilinde 50 bin ton kristal şeker ile yan ürün olarak 120 bin ton yaş şeker pancarı posası ile 18 bin ton melas elde edilecektir. Fabrikamız üretimiyle birlikte ülke ekonomisine yaklaşık 900 milyon lira katma değer sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılara indirimli tarım kredisi!

Gıda fiyatlarında son dakika şoku! Buğday, arpa ve mısır kaç TL oldu? İşte 3 Eylül 2022 fiyat listesi...

İspanya'da hayvancılık sektörünün geleceği risk altında!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön